30 річниця Незалежності України: як в Острозі відсвяткували День народження держави

26 Серпня 2021, 19:20
Фото: Замкова Гора 6058
Фото: Замкова Гора

В Острозі відсвяткували 30 річницю Незалежності України.

У вівторок, 24 серпня, в Острозькому Центрі культури, дозвілля та туризму  відбулися урочистості до Дня Незалежності України.

На захід завітали жителі міста, старости та депутати, а також гості з Рівного – голова Рівненської обласної держадміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської районної державної адміністрації Олександр Коваль та головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату Рівненської ОДА Іван Марусик.

«З Днем Незалежності України привітав і острожан. Не міг не завітати сюди, адже майже два роки тому Президент України представляв мене, як голову ОДА в Острозькій академії.

Нашій державі уже тридцять. Вона ще молода, але й має певний пройдений шлях. У нас - багата історія, чималу сторінку в якій займає і Острог.

Саме Острозький замок був резиденцією могутнього роду, який вплинув не лише на історію України, а й усієї Європи.

В Острозі відкрили перший у Східній Європі вищий навчальний заклад та надрукували перше в Україні повне видання всіх книг Святого Письма. І сьогодні ця книга – Острозька Біблія є однією із символів національної самоідентифікації.

Вкотре хочу подякувати не лише острожанам, а й всім, хто вніс і вносить свій вклад в становлення незалежної Української держави. Хто своєю працею розбудовує рідний край. Хто нині бореться за свободу нашої Батьківщини на полі бою», - написав  Віталій Коваль на своїй Фейсбук сторінці після гостювання в Острозі.

Віталій Коваль
Віталій Коваль

 

«24 серпня, на Острожчині традиційно святкували День Незалежності України. Цього року, вперше за моєї пам’яті, голова Рівненської ОДА завітав до нас на урочисті події до Дня Незалежності. У нас була можливість обговорити декілька робочих питань, про які ми оголосимо пізніше», - розповів секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук.

Тарас Хмарук
Тарас Хмарук

 

Окрім цього, депутат також долучився до привітань з нагоди свята: «Принагідно вітаю мешканців Острозької громади з 30 річницею Незалежності України.

У цьому величному святі переплелися мрії багатьох поколінь українців про свободу і незалежність, їхнє прагнення вільно жити, бути господарем у рідній державі.  Незалежність визначила майбутнє держави й українців як європейської нації.

Бажаю Вам міцного здоров’я, родинного щастя, щедрої долі, Божої ласки, мирного неба над головою та успіхів у справах і починаннях заради процвітання незалежної  України та її народу».

Окрім вручення нагород з нагоди свята, мешканці та гості Острога стали глядачами концертної програми за участі кращих творчих колективів та виконавців громади.

Через дощову погоду деякі спортивні заходи відмінили, також не було виставки робіт учнів Острозької школи мистецтв.

Після того, як закінчився дощ, святкування перенесли на головний Майдан міста, де можна було послухати українські пісні у виконанні відомих жителів Острожчини.

Тарас Хмарук
Тарас Хмарук

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024