Наймолодший начальник відділу поліції в Україні розповів про роботу та особисте життя

12 Листопада 2017, 15:25
7361

У свої 28 Едуард Холод з Рівного очолює цілий відділ поліції в Острозі. Сам хлопець колись був патрульним, до цього взагалі займався підприємницькою діяльністю.

Кореспондент агенції новин «Рівне Інформаційне» вирішив поспілкувався з копом і дізнатися, як Едуард потрапив до поліції, що робить у вільний від роботи час і, звісно, які дівчата йому подобаються.

Спочатку, в більшій мірі, ми говорили про роботу.

Розкажіть, будь ласка, трішки про себе: де навчались, живете?

Зараз я навчаюсь у водному університеті (НУВГП – ред.), так би мовити продовжую навчання. Я закінчив факультет «Економіка підприємства», а зараз вже навчаюсь на юридичному факультеті. Тільки поступив на магістратуру – півтора року навчання. Сам з Рівного. В Острозі зараз надали мені малесеньку кімнатушку в гуртожитку, там і живу. На вихідні тільки їду додому, щоб хоча б батьків побачити, попрати речі.

Як взагалі Ви потрапили до поліції? Знаю, що раніше працювали патрульним.

Так, подав анкету. Тоді все тільки розпочиналося – було новим, ейфорія. Пройшов повністю всі етапи тестування, співбесіду. Після співбесіди очікував, що вже все – тобто на цьому моя поліція закінчилась. Але мені прийшла смска на пошту, що «Ми Вас вітаємо, Ви зараховані до лав патрульної поліції на навчання». Власне отак в мене усе і почалось.


 

А до цього ким працювали?

Підприємцем. Крутився, заробляв якусь копійку сам на себе. Дякувати Богу, ні від кого не залежав.

Тобто до тодішньої міліції відношення ніякого не мали?

Взагалі. У мене всі питають, чи є в мене родичі, пов’язані з поліцією. У мене взагалі навіть ніхто відношення не мав до поліції.

Розкажіть, як потрапили в начальники Острозького відділу поліції?

Це таке питання – всі задають, усім дуже цікаво.

Ну, Ви просто молодий.. (як з’ясувалось згодом – Едуард Холод взагалі наймолодший начальник відділу поліції по Україні (!) – ред.)

Усім це дуже дивно – як молодий хлопчина міг очолити відділ поліції. Чесно, був сам здивований. У нас тоді, пам’ятаю, була нарада, збирав Сергій Юрійович (Мерчук, начальник патрульної поліції Рівного – ред.). І тоді прозвучала така фраза, що хтось із нас, патрульних, очолить відділ поліції Острога. Ми всі так послухали, кожен, мабуть, зробив якісь висновки. Потім Сергій Юрійович викликає мене до себе і каже – «Йдеш до начальника поліції області на співбесіду». Я запитав яка причина, а він мені – «На керівника Острозького відділу поліції». Кажу, добре. Прийшов, поспілкувалися ми з Валерієм Петровичем (Самчуком, начальником ГУНП у Рівненській області – ред.).

Потім у мене відпустка почалась. Я й забув про цю посаду, що є така. Потім мені знову телефонує Сергій Юрійович, каже – «Давай до мене йди». Я прибігаю, а він мені – «Вітаю, ти стаєш начальником Острозького відділу поліції». «О, – кажу, – нічого собі». Потім я знову зустрівся з Валерієм Петровичем. Він запитав, чи я згідний і готовий обійняти таку посаду. Я відповів – «Так, без питань».


 

То по суті не було ніякого відбору? Чи як виходить?

Ні, відбір був. Нам не оголошували, скільком людям пропонували посаду. Здається, десь п’ять кандидатів було. Вони теж безпосередньо ходили до очільника поліції області, спілкувалися з ним, проходили співбесіду. Він задавав деякі питання і відповідно зробив рішення, хто буде керівником.

Якихось сверхтестів там не було. Було просто живе спілкування, були поставлені певні задачі, питання.

З якими проблемами вже стикнулись під час роботи в Острозькому відділі поліції?

Це не те що проблеми. Просто умови, ті в яких працюють працівники поліції (це стосується не лише мого відділу, а взагалі), бажають кращого. От у Сарнах відкрили новий відділ поліції. З часом, надіюсь, і у нас так само буде – нове приміщення.

А зараз у якому стані сама будівля відділу?

Не в найкращому. Це дійсно так – кожен може зайти, подивитись.


 

З колективом відразу налагодили роботу?

Всі дуже з обережністю ставились до мене. Думали, почнуться якісь правила, незрозумілі речі, що я буду ходити з носом догори. З усіма поспілкувався, знайшов спільну мову. Поки всі позитивно відносяться.

Які Ваші щоденні обов’язки? Як проходить день на роботі?

Він починається з восьмої години ранку в кабінеті, коли йде відеоселекторська нарада. Тобто, підведення підсумків за день, що який відділ зробив. Далі ми всі збираємось і плануємо день – в кого які завдання, безпосередньо. Так от у нас день у день проходить.

Взагалі, яких злочинів більше у районі і самому Острозі?

Сам Острог – це взагалі таке спокійне місто. Якщо не буде студентів, там і самого міста, напевно, не буде. Коли оце мене призначили (влітку цього року – ред.), у місто виходиш –одна-дві людини. А зараз, як студенти, то трошки живіше стало.

Проблем як таких, в порівнянні із містом Рівне, взагалі немає. Люди один одного знають, всі позитивні, живуть своїм життям.

Студенти Острозької академії часом не втрапляли у халепи?        

Ні, ніяких проблем зі студентами взагалі немає. Я спілкувався з Ігорем Пасічником (ректором НаУОА – ред.). У нього позиція така: якщо якийсь студент ловиться на адмінці чи по криміналу – він його відразу відчисляє. У нього дуже жорстка позиція, я її підтримую. Дисципліна в університеті просто шикарна. Йдеш по вулиці, навіть не чуєш, що хтось матюкається чи перехиляє пляшку пива за інститутом. Взагалі такого немає.

Пізніше перейшли до більш особистих питань: про хобі, спортзал і дівчат.

Що любите робити у вільний від роботи час?

Це, мабуть, буде дуже дивно, але після роботи я приходжу десь о дев’ятій вечора, приймаю душ і відразу в ліжко поспати. Все, це у мене весь мій вільний час, більше його немає. У неділю приїжджаю додому, до батьків – все, у мене його знову немає.

Такий ритм Вам подобається?

Чесно, от настільки втягуєшся у це все, що навіть не помічаєш. От у мене день отак «клац» і його вже немає, виходить. Все на одному тоні, поки один позитив.

Можливо, любите читати?

Зараз, отак чесно, пару книжок лежить на столі, то це все – законодавство. Яке виключно сидиш і гортаєш.


 

Як підтримуєте фізичну форму? Може, відвідуєте тренування, дотримуєтесь дієти?

Ні, дієти це взагалі не для мене (сміється). Як був ще патрульним, то тренажерний зал це було святе. Зараз на це немає часу. Кожен понеділок у мене починається з того, що я іду в тренажерний зал. І так вже другий місяць я туди йду і ніяк не можу дійти. Це зараз єдина велика проблема.

Колись займався бейсболом – у мене є навіть деякі нагороди.

Які дівчата подобаються, що цінуєте в них?

О, в моєму віці це вже дуже таке питання..

На що тоді звертаєте увагу?

Ну, це важко сказати.. (Едуард на трохи задумався – створював свій ідеал) Мабуть, це натуральність. Я дуже не люблю, коли дівчина штучно створює собі образ. Це для мене, мабуть, саме паршиве, що може бути.

А які риси характеру повинні бути?

Повірте, вони можуть бути дуже-дуже погані, але водночас мені подобатись.

Задумуєтесь над створенням сім’ї?

Ще поки ні, бо у мене просто не буде на неї часу. А створювати її аби створити – це трошки негарно.

Наразі моє серце вільне. Якби зараз була сім’я я б не знаю, чи пішов на посаду. Кинути сім’ю і переїхати в інше місто – це було б складно.

Як бачите своє майбутнє? Скільки часу ще присвятите поліції?

Я, мабуть, буду у цій структурі до тих пір, поки буду бачити, що йде реформа. Що є прогрес, сенс щось будувати.

Автор: Катерина Глівчук

Фото – з особистого архіву Едуарда Холода

Коментарі
05 Січня 2018, 19:42
Поздоровляю.Хай щастить у роботі.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39