Якими фото не варто ділитися в соціальних мережах

13 Серпня 2017, 13:24
Якими фото не варто ділитися в соціальних мережах 1925
Якими фото не варто ділитися в соціальних мережах

Соціальні мережі вже давно стали невід'ємною частиною життя більшості інтернет-користувачів. Однак у зв'язку з цим почастішали випадки шахрайства, безпосередньо пов'язані з тим, що люди викладають в соцмережах. Сьогодні Район.Острог розповість, якими фото не варто ділитися в інтернеті, аби не стати жертвою спритників.

Квитки на літак

Якби не хотілося повихвалятися майбутньою подорожжю, не варто викладати фото своїх квитків на потяг чи літак. Через номер броні чи штрихкод зловмисники можуть отримати дані про маршрут, документи та навіть кілька цифр банківської картки.

Квитки/перепустки на будь-які заходи

Якщо ви вирішили поділитися фото квитків на концерт улюбленого гурту, фестиваль чи які-небудь змагання, краще розкажіть про це друзям під час зустрічі. Якщо на квитках є унікальний штрих-код, то шахраї можуть відвідати захід замість вас.

Банківські карти

Кількох фото банківської картки достатньо для шахраїв, щоб на рахунку зникли гроші. Тому ніколи не показуйте у соцмережаї фото, на яких помітні ваші реквізити. Також не варто зберігати зображення із карткою на телефоні, бо у випадку крадіжки злодії отримають не лише гаджет.

Документи

Небезпечною є і публікація світлин документів, які засвідчують особу. Шахраї можуть діяти від вашого імені, щоб взяти кредит чи навіть зареєструвати фіктивну установу.

Неперевірені скріншоти

Не публікуйте знімки екрану поки не перевірете, що на ньому не помітно ваш пароль у соцмережах чи якусь важливу інформацію.

Фото, які допоможуть вас "зламати"

Ідеться не тільки про фото, а й про підписи до них. Річ у тім, що фрази типу "Ось мій перший кіт на прізвисько Пухнастик", або "Оце моя матінка, яка ще тоді мала прізвище Бараболько", або ж "Над прірвою у житі" Селінджера - моя улюблена книга", можуть допомогти шахраям отримати доступ до ваших соцмереж та пошти.

 

За матеріалами Zaknews

 

Коментарі
07 Вересня 2017, 19:41
cупер
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024