У столичних Золотих воротах демонстрували портрети князів Острозьких

09 Липня 2018, 18:38
На виставці представлені портрети князів Острозьких 4226
На виставці представлені портрети князів Острозьких

намальованих тернопільським художником, графіком та ілюстратором Олегом Кіналем. З-поміж інших на виставці були представлені зображення князів із роду Острозьких.

Виставка відбулася під час ІІІ Міжнародної зброєзнавчої конференції та рамках Третього Українського Бієнале «Зброя: право на гідність».

Художник Олег Кіналь розповів, що малювання портретів князів розпочалося з відвідин Острога ще три роки тому та відбувалося у співпраці з істориком Володимиром Білінським.

Починався проект із портретів князів Галицько-Острозьких і переріс у портрети князів та королів Руси-України. На жаль, так уже повелося, що наших князів часто зображали такими собі старими-бородатими «іллями муромцями»… А вони були молодими, дужими, навіть борід не носили! Мені хотілося створити такі  їхні портрети, які б викликали захоплення у нинішньої української молоді, – розповів художник.

Зауважимо, що крім того, що портрети Острозьких були представлені в експозиції, зображення Костянтина Острозького красувалося побіля входу в музей та було вміщене на рекламних постерах виставки.

Постер виставки з портретом Острозького
Постер виставки з портретом Острозького

 

Раніше портрети князів із династії Острозьких уже демонстрували в Харкові.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024