В Острозькій академії завершилася школа академічної доброчесності

30 Червня 2018, 16:34
3617

У Національному університеті «Острозька академія» завершилася літня школа академічної доброчесності.

Сорок учасників із дев’яти областей України підбили підсумки чотириденного навчання та отримали сертифікати, які посвідчують добуті знання, у п’ятницю, 29 червня.

Підбиваючи підсумки Літньої школи академічної доброчесності, проректор НаУОА Дмитро Шевчук зауважив, що хоч подібний захід проведено в стінах вишу вперше, такі школи й семінари стануть регулярними.

Василь Жуковський, один із організаторів школи, наголосив, що всі учасники школи були надзвичайно мотивованими й уважними, успішно прослухали різновекторні різногалузеві лекції, узяли участь у колоквіумі й готові до подальшої роботи .

Сьогодні кожен із вас готовий виконати головні завдання школи – донести інформацію до керівництва своїх навчальних закладів, переконати цих людей, що академічна доброчесність – це не лише стаття в законі про освіту,а реальна річ, над якою потрібно працювати. Переконати також у тому, що там, де ви працюєте, повинен бути створений кодекс доброчесності й заснована спільнота, яка його дотримувалася б, – зазначив Василь Миколайович.

Він також оголосив, що найближчим часом буде створена «Асоціація академічної доброчесності», яку очолить Ольга Балацька.

Підбиття підсумків Літньої школи академічної доброчесності
Підбиття підсумків Літньої школи академічної доброчесності

 

Також слово надали Любові Гафіновій, учительці з Черкас, яка виконувала обов’язки старости навчальної групи на школі.

Я думаю, що всі ми винесли з Літньої школи академічної доброчесності такі моральні настанови, які можемо передавати різними шляхами для всіх, хто готовий слухати, – підсумувала набутий досвід пані Любов.

Усі учасники Літньої школи академічної доброчесності отримали сертифікати, які засвідчують, що вони можуть здійснювати освітню діяльність, пов’язану з академічною доброчесністю, у середніх та вищих закладах освіти.

Дмитро Шевчук вручає сертифікати учасникам навчання
Дмитро Шевчук вручає сертифікати учасникам навчання

Дмитро Шевчук вручає сертифікати учасникам навчання
Дмитро Шевчук вручає сертифікати учасникам навчання

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024