Нагородили переможців міжнародного «крилатого» конкурсу

23 Червня 2018, 10:20
4397

У Національному університеті "Острозька академія" нагородили переможців міжнародного українсько-канадського літературного конкурсу «Крила».

Літератори краю та України загалом завітали на урочисту події до НаУОА у вівторок, 19 червня.

Розпочав дійство професор НаУОА Валерій Полковський, канадський редактор альманаху «Крила», який розповів про зародження проекту та українсько-канадську співпрацю. Валерій Полікарпович також наголосив, що ідейним натхненником міжнародного альманаху був Анатолій Криловець.

Ми з Анатолієм зі самого початку розуміли, що це не буде просто. Припускали, що буде небагато зацікавлених авторів. На сьогодні в нас повністю підготований третій випуск «Крил». Тут поезія, файна проза, рецензії, роздуми. Тобто дедалі більше людей зацікавлюються, акцентують на українсько-канадській співпраці, – розповів Валерій Полковський про альманах «Крила».

Наталія Криловець, одна з редакторів-упорядників альманаху, розповідає, що Анатолій Олександрович задумав цю книгу як проект, що допомагатиме розвиватися творчій молоді.

«Залишити синів – це чудово. Залишити свої твори – прекрасно. Але потрібно залишити щось для людей», – переповідає вона слова чоловіка.

З-поміж іншого Наталя Володимирівна розповіла про зародження проекту, який стартував ще на початку 2017 року. Тоді ж, каже редакторка, зародилася ідея провести літературний конкурс серед авторів «Крил».

Видавець альманаху Роман Криловець відзначив, що альманах об’єднав два дітища Анатолія Олександровича – бажання залишити творчий спадок і «академічне» маля – випускників і студентів літературної творчості НаУОА.

Переможців літературного конкурсу визначали в двох номінаціях – проза і поезія.

Найкращими поетами редколегія назвала:

І місце – Наталія Демидюк (м. Рівне).

ІІ місце – Ольга Романишин (м Львів).

ІІІ місце – Любов Ярмолюк  (Вінницька обл.)

З-поміж авторів прозових текстів призові місця розділилися так:

І місце – Артур Яцук (Рівненська обл.).

ІІ місце – Валентина Пенталюк (Хмельницька обл.)

ІІІ місце – Юлія Лазуткіна (м. Суми)

Такий альманах дуже важливий, бо він надає крила. Назва говорить сама за себе. Я сподіваюся, що це праця буде продовжено, – підсумував захід проректор НаУОА Дмитро Шевчук.

Підбиття підсумків українсько-канадського літературного конкурсу
Підбиття підсумків українсько-канадського літературного конкурсу

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024