До кінця року в центрі Острога з’явиться міська вбиральня

22 Червня 2018, 11:45
5550

Проект Острозької міської ради про «Створення належних санітарних умов для проведення змістовного відпочинку мешканців та гостей міста Острога» отримає фінансування обласного бюджету.

Конкурсна комісія, у складі представників влади та обласних депутатів, обрала одним із переможців  проект Острога  серед  77 поданих проектів громад Рівненщини.

Наше місто з кожним роком докладає все більше зусиль для розвитку туристичної галузі і цей напрямок приносить свої плоди. Зокрема, проект «Культурний барбакан» доводить, що Острог є цікавим у масштабі всієї України і може конкурувати навіть з великими містами. Проте, туристична галузь - це не тільки мистецькі та культурні проекти але і розвиток інфраструктури, її найдрібніших деталей.

Однією із болючих проблем міста була відсутність громадської вбиральні. Це питання постійно викликало критику на адресу міського керівництва, але відсутність необхідних коштів, не дозволяло його вирішити. Проте завдяки дофінансуванню цьогоріч проблема буде вирішена.

Проект реалізуватимуть на умовах співфінансування. Загалом необхідно 333,5 тис, з яких частка обласної ради становить 100 тис. решту має виділити Острозька міська рада. За умовами проекту зведення міської вбиральні має відбутися до кінця року. Детальніше про проект розповіла перша заступниця міського голови Ольга Логвін.

Вона зазначила, що конструкція вбиральні планується робитися з метало профілю за зразком нещодавно встановленої біля пожежної частини.  Важливо, аби вбиральня була доступною та комфортною для кожного мешканця або гостя міста. У проекті передбачено створення всіх умов  для зручного користування для людей з інвалідністю.

Наразі розглядають кілька варіантів місця розташування вбиральні у центральній частині міста. Одним із них є місце біля кафе «Пінгвін», але остаточне рішення буде прийняте після експертної оцінки спеціалістів. Зараз формується експертна група, яка буде вивчати всі інженерно-технічні моменти, адже у встановлені туалету потрібно врахувати прив’язку місця до комунікацій (електрика,  водопостачання, водовідведення).

Проект на створення громадської вбиральні зі залучення коштів з обласного бюджету ми подавали не вперше, –  зауважила Ольга Логвін. – На жаль, минулого року нам не вдалось переконати експертів. Врахувавши усі зауваження відділ економіки виконкому Острозької міської ради  доопрацював проект і, цього року, ми отримали підтримку.

Також Ольга Андріївна розповіла, що планують, що у вбиральні буде працівник, який забезпечуватиме належну чистоту. Окрім того, у тексті проекту закладено, що вбиральня буде платною. Аби скористатися туалетом потрібно буде заплатити  2 грн.

Відразу зазначу, що вбиральня не буде самоокупною, і в проекті ми передбачали, що вона буде дофінансовуватись за рахунок міської програми,  – зауважила перша заступниця міського голови.

Коментарі
22 Червня 2018, 14:57
Чудова новина, дай Боже, щоб стала реальністю.
22 Червня 2018, 20:22
А чому біля "Пінгвіна"? А як обіцяний туалет у маєтку Мамонтової на місці старого? Чи нам просто брехали, що він є у проекті?
23 Червня 2018, 16:02
Присоединяюсь к предыдущему комментарию.<br/>Демонтаж старого туалета &quot;около почты&quot; и постройка на этом месте &quot;торгового центра&quot;был разрешён с условием сохранения туалета.... Если предприниматель не выполнил обещание, то необходимо поднять этот вопрос и расторгнуть договор &quot;&quot;по нарушению условий договора....&quot;<br/> Если же такового условия не было при заключении договора, то нужно рассматривать правомерность выделения участка и выдачи разрешения на строительство(реконструкцию) без аукциона и соответствующих процедур.... Имхо
23 Червня 2018, 16:49
Приєднуюсь до двох останніх коментарів, попахує &quot;кидаловом&quot; громадян міста на будівництво нового туалету і &quot;мутною&quot; схемою виділення землі на місці старого туалету.
24 Червня 2018, 01:44
Чого і слід було чекати... І туалета мабудь ще дууууууууже довго бедем чекати............
25 Червня 2018, 15:37
Дійсно, кидалово! Мав бути туалет біля пошти, там він більш зручний, оскільки до Пінгвіна можна й не добігти, адже масові гуляння проходять саме на площі. Проглядається схема виділення коштів на будівництво туалету в іншому місці, адже відомо хто будується біля пошти і хто розподіляє бюджетні гроші в області! Нічим не попахує!?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024