В Острозькій академії навчали консультантів із профорієнтації

20 Червня 2018, 15:07
Консультанти центру обговорюють успіхи та проблеми в роботі 2607
Консультанти центру обговорюють успіхи та проблеми в роботі

Для консультантів  центру професійної орієнтації та консультування, що діє на базі Національного університету «Острозька академія», провели навчальний семінар. Подія відбулася у вівторок, 19 червня.

Цього дня до Острога з Києва  приїхала психолог-психодіагност, психолог-консультант, методист у ЦТР «Гуманітарні технології»  Ярина Калуненко разом із колегою. Фахівці проводили діагностику якості роботи консультантів, які нещодавно отримали сертифікати.

Під час зустрічі обговорювали всі складнощі та досягнення,з якими довелось зіштовхнутися консультантам-новачкам.

Захід складався з живого обговорення, де представниці з Києва радили острозьким колегам максимально оживити сухі таблиці й «олюднити» їх історіями з особистого життя для того, щоб аудиторія легше сприймала статистичні дані.

«До нас звертається багато людей, які самі хочуть пройти тестування чи записують своїх дітей. Також просять аби ми не закривали цей проект, адже хочуть, щоб восени їхні діти пройшли «Профорієнтатор».

Щодо протестованих людей, то реакція учасників різна. Наприклад, коли проходять «Профкар`єру», то часто дивуються результатам, бо ніколи навіть не думали про те, що могли б займатись тими професіями. Дуже мало людей, які кажуть «дайте нам результати – ми почитаємо вдома». Навпаки кожен хоче, щоб йому пояснили, що означає той чи той показник», – ділиться досвідом консультантка Юлія Харчук.

Консультант працює з тими, хто проходить тестування
Консультант працює з тими, хто проходить тестування

 

Захід тривав близько трьох годин. За цей час представники Острозького міськрайонного  та Рівненського обласного центру зайнятості особисто випробували на собі тест «Профкар`єра» (тест триває півтори години).

За час функціювання Центру професійної орієнтації та консультування в Острозі у програмах «Профорієнтатор» і  «Профкар`єра» було протестовано 263 та 262 людини відповідно.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024