До Острога завітала «Клініка на колесах»

20 Червня 2018, 14:14
7828

В Острозі на території студентського містечка Національного університету «Острозька академія» медична «Клініка на колесах» Міжнародного благодійного фонду «Дар Життя» з 18 червня по 6 липня проводитиме медичний огляд.

Медпрацівники надаватимуть безкоштовні медичні послуги для дітей з особливими фізичними та розумовими потребами, сиротам, дітям із багатодітних сімей, соціально незахищеним і малозабезпеченим, дітям учасників та ветеранів АТО з міста й району.

Клініка на колесах в Острозі
Клініка на колесах в Острозі

Діти з батьками чекають на огляд
Діти з батьками чекають на огляд

 

Персонал двох медичних автобусів складається з лікарів-терапевтів та стоматологів. Вони проводять професійний огляд та діагностику, при потребі роблять аналіз крові на цукор/гемоглобін, аналіз сечі, скринінг зору/слуху та ін. Лікарі-стоматологи здійснюють професійний огляд, фторування, видалення, лікування карієсу та деякі ендодонтичні процедури.

Щодня лікарі обслуговують 2025 юних пацієнтів. На кожну дитину в загальному виділяють 30 хв. Для потребуючих сімей ми надаємо безкоштовні медикаменти. Окрім того, усі охочі можуть взяти дитячу християнську літературу,  – розповіла реєстратор клініки Людмила Войчеловська.

Міжнародний благодійний фонд «Дар життя» розпочав свою роботу як медична клініка на колесах в 1992 році - за сприяння доктора-кардіолога Степана Дудяка. Він жив і працював у США, але був вихідцем із Тернопільщини. Разом із меценатами зі США, Лютеранською церквою, вони спонсорували дві такі лікарні на колесах для України. Діти, які постраждали від Чорнобильської катастрофи, були першими, хто отримав медичну допомогу. Від перших днів роботи клініки сотні тисяч українців скористалися безкоштовними послугами медичної клініки на колесах.

«Діти та батьки, які уже скористалися послугами медичної клініки на колесах, щиро вдячні лікарям за їхню працю. Уважний та привітний персонал вже вкотре надає якісні послуги та турбується про кожного свого юного пацієнта», – зауважила Галина Ковальчук, начальник служби у справах дітей виконкому Острозької міської ради.

Клініка функціонує в місті за фінансової підтримки Острозької міської ради та Національного університету «Острозька академія».

Діти спілкуються з лікарем
Діти спілкуються з лікарем

Терапевт проводить огляд
Терапевт проводить огляд

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024