«Немало предки в цьому допоможуть»: Острозька академія завершила першу добу безперервного марафону читання віршів

08 Червня 2018, 10:50
Двадцять чотири доби безперервного читання вірші. На фото Олександра Вако та Надія Симоненко 4438
Двадцять чотири доби безперервного читання вірші. На фото Олександра Вако та Надія Симоненко

Національний університет «Острозька академія» завершив першу добу Всеукраїнського марафону з безперервного читання поезії.

У п’ятницю, 8 червня, о 10:00 збігло 24 години, упродовж яких студенти НаУОА у межах всеукраїнського марафону безперервно читали поезію місцевих авторів минулого й сучасності. До читання було долучилося понад 200 спудеїв, а також професорсько-викладацький склад ВНЗ.

Марафон розпочали Віталій Максимчук і Вікторія Назарук, а завершували студенти факультету міжнародних відносин. Останнім з уст Надії Симоненко звучав твір Дем’яна Наливайка «На старожитній клейнод ясно світних та вельможних князів Острозьких».

Завершив читання в НаУОА рядок «Немало предки в цьому допоможуть».

Хоч це й збіг, але дуже пророчий, адже ми й справді провели цей захід, щоб покази історичну єдність культурно-літературної спадщини всього Острозького осередку в європейському контексті, – каже Руслана Каламаж, проректор НаУОА.

Історична мить: читці марафону фіксують, де завершили декламацію поезії першої доби
Історична мить: читці марафону фіксують, де завершили декламацію поезії першої доби

 

Студентська координаторка проекту Олександра Вако, передаючи естафету Переяслав-Хмельницькому національному університетові імені Григорія Сковороди наголосила, на неабиякій дружності студентів Острозької академії та побажала успіху колегам:

За час читання недоспано 86 400 секунд, випито 33 літри кави, з’їдено 10 кілограмів печива і вкладено величезну кількість наших зусиль і нашої любові. Ми дуже вдячні всім за те, що цілу добу ви спостерігали як встановлює рекорд Національний університет «Острозька академія». Зараз ми маємо честь передати естафету всеукраїнського марафону далі нашим колегам у Переяслав-Хмельницький національний університет імені Григорія Сковороди. Бажаємо вам удачі! – сказала, підбиваючи підсумки першої доби марафону Олександра Вако.

Команда НаУОА, яка дбала про організацію та проведення марафону
Команда НаУОА, яка дбала про організацію та проведення марафону

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024