Ідеї, підглянуті в європейських містах, проти інноваційних методик: за посаду директора музею змагаються Микола Бендюк та Андрій Брижук

30 Травня 2018, 17:03
5138

Завершився прийом документів на заміщення вакантної посади директора комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога».

За офіційним повідомленням управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації, за посаду змагаються двоє кандидатів – Микола Бендюк та Андрій Брижук.

Микола Бендюк – реставратор у Національному університеті «Острозька академія», художник-реставратор Державного історико-культурного заповідника Острога, мистецтвознавець, краєзнавець, історик, колекціонер, автор численних наукових праць.

З-поміж професійних навиків Микола Миколайович називає участь у заснуванні Музею Острозької академії, керівництво організацією «Братство ім. Князів Острозьких», організацію мистецьких пленерів спільно зі Спілкою художників України. М.   Бендюк – автор понад 70 статей, наукових та науково-популярних книг із краєзнавства. Упродовж 1988–1991 рр отримував прокурорські попередження «за антирадянську та антикомуністичну діяльність»

Микола Бендюк
Микола Бендюк

 

Андрій Брижук  – працівник Музею історії Острозької академії (від 2014 року), аспірант НаУОА (від 2017 року). Він має офіційний стаж роботи в сфері культури (4 роки) та додатково 5-річний волонтерський досвід в Музеї історії Острозької академії, є співавтором та членом ініціативної групи проекту «Культурний барбакан».

Андрій Брижук
Андрій Брижук

 

Микола Бендюк на посаді директора Державного історико-культурного заповідника Острога вбачає три основні напрямки роботи: збереження, дослідження, популяризація. Особливо ревно ставиться пан Микола до збереження таких пам’яток, Мурована та Кругла вежі, Межиріцький монастир, Заславська брама та ін.. Також уважає, що планування і проведення виставок у музеях заповідника повинні бути не просто кількісними показниками в звіті, а й бути креативними та спонукати туристів відвідувати Острог.

Детальніше з планами можна ознайомитися тут.

Андрій Брижук планує оновити образ заповідника, зокрема щодо відкритості доступу до колекцій, забезпечити наукову та інноваційну діяльність у музеях, розвивати міжнародне партнерство та розширити музейні площі, популяризувати діяльність музею через друк каталогів і публікацій, інтернет-видання,співпрацю з радіо й телебаченням.

Детальніше з планами можна ознайомитися тут.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024