У Курганах із піснями, спортивними змаганнями й нагородами відсвяткували день села

24 Травня 2018, 13:45
4289

Жителі Курган відсвяткували День села.

У неділю, 20 травня, жителі Курган та гості з навколишніх сіл, Нетішина й Острога зібралися разом, щоб відзначити День села. Свято провели напередодні дня Кирила й Мефодія, коли в селі відзначають відпуск.

Свято відбувалося у формі церемонії нагородження «Людина року села Кургани» – 2018. Було визначено переможців у 15 номінація. Місцевих жителів відзначили і жартівливими, і почесними нагородами, адже визначили й «Невістку зі стажем» і «Зятя зі стажем» – тих, хто найдовше живе в Курганах у приймах, нагородили «Наймолодшу зіроньку», тобто найменшого жителя села. Свої заслужені нагороди отримали місцевий священик, сільська фельдшерка, поштарка. Фермер Анатолій Гончарук здобув титул «Володар полів», а подружжя Ткачуків – звання «Курганівські соловейки».

Нагороди для «Людей року села Кургани»
Нагороди для «Людей року села Кургани»

 

Не забувають у селі й про освітян. Педагогічний колектив Курганівської ЗОШ отримав нагороду «Сучасні, активні, креативні», а Галину Миколаївну, першого директора Курганівської ЗОШ, нагородили відзнакою «Все життя в освіті».

 

Особливо цікавими в програмі свята були спортивні змагання

Для розваги був оформлений стовп із призами, на який, аби отримати подарунок (чіпси, м’яку іграшку, солодку воду тощо), вибиралися охочі хлопці.

Юнаки змагалися у підніманні 24-кілограмової гирі. Боротьба тривала в двох вікових категорія6 до 18 років та між юнаками старшими за 18 років.

Футбольна команда Курган «Міраж» позмагалася з футболістами з Плужного.

Змагання з підіймання гирі
Змагання з підіймання гирі

Стовп із призами
Стовп із призами

 

Особливо цікавою видалася святкова лотерея. У якій розігрували гумористичні призи. Наприклад, «пилосос» – це віник, «кухонний комбайн» – тертка. Були й серйозніші призи. Суперприз – хура (підвода) дров, менші – мішок пшениці, різні добрива…. Людям дуже сподобалося! – ділиться враженнями Лілія Кулиба, одна з організаторок свята.

Крім концертної програми місцевих виконавців та учнів школи, з Нетішина на свято завітав дитячий колектив, який демонстрував східні танці, а Олександр Шпак (внук фермера Володимира Гончарука) грав на саксофоні.

Концертна програма Дня села
Концертна програма Дня села

Концертна програма Дня села
Концертна програма Дня села

Гості з Нетішина
Гості з Нетішина

Концертна програма Дня села
Концертна програма Дня села

Школярі долучилися до проведення свята
Школярі долучилися до проведення свята

 

Ми тільки вдруге проводили день села. Торік свято було гарне, а цьогоріч ще краще. Людям надзвичайно подобається. Сподіваюся, що це стане гарною традицією, – каже Лілія Кулиба

Головним ініціатором проведення свята був голова колгоспу села Мощаниця Олександр Чудик. В організації брали участь  Лілія Кулиба, директор Курганівської ЗОШ І–ІІ ступенів, Ірина Ткачук, завклуб села Кургани, Наталя Кожановська, учителька музики місцевої школи та весь педагогічний колектив ЗНЗ.

Загалом свято минуло в дружній невимушеній атмосфері та залишило приємні спогади як в учасників, так і в глядачів.

Коментарі
25 Травня 2018, 18:28
Дуже дякую за чудову статтю!!!
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024