У Норвегії з’явиться власна цифрова валюта

24 Травня 2018, 09:05
3033

Norges Bank, центральний банк Норегії, з метою «забезпечення довіри до грошей і грошової системи», хоче створити власну цифрову валюту.

Автори розробки підкреслюють, що така ініціатива дасть можливість введення надійної альтернативи депозитам в приватних банках, законне доповнення до готівкових грошей і незалежне резервне рішення для електронних платіжних систем.

Керуючий банку Norges  Ойстейн Олсен зазначив: «Зниження використання готівки спонукало нас розглянути альтернативні варіанти, які змогли б забезпечити ефективну і надійну платіжну систему і довіру до неї».

Цифрова валюта від центрального банку Норвегії  може надати клієнтам альтернативні варіанти зберігання активів. Ініціатори запевняють, що створення цифрової валюти не вплине на можливості банків і інших фінансових установ надавати кредити. Банк Norges продовжить випускати звичайні гроші до тих пір поки на них буде попит.

Експерти ж говорять про те, що висновки робити занадто рано. Адже вплив даного нововведення та соціально-економічний аналіз витрат і переваг залежить від конкретного проекту.  Функціональність цього проекту визначається виключно метою його впровадження.

Поки центральний банк Норвегії приймає рішення, варто дізнатися як відкрити свій власний біткойн-гаманець вже зараз, інформація на  https://crypto-coin.top/.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024