Острозьких пацієнтів внесуть в єдиний електронний реєстр медзакладів області

18 Травня 2018, 17:05
2547

В рамках реалізації проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», обласне управління охорони здоров’я підписало договір з компанією ВалТек на постачання серверного та мережевого обладнання, завдяки якому дані про пацієнтів усієї області будуть в одному електронному реєстрі. 

Договір уклали у п'ятницю, 18 травня. Про це повідомляють на сайті Рівненської обласної державної адміністрації. 

Це устаткування та ще понад 300 одиниць комп’ютерної техніки для створення робочих місць лікарів призначене для Центру обробки даних.

Обладнання дозволить ввести в дію єдиний електронний медичний реєстр хворих на серцево-судинні захворювання в області, що об‘єднає більшість медзакладів Рівненщини. Його доставлять на Рівненщину протягом 3 місяців.

За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, запровадження цього реєстру суттєво покращить якість надання медичної допомоги пацієнтам лікарень, та допоможе лікарям більш точно встановлювати діагнози.

«На сьогоднішній день через відсутність єдиного реєстру пацієнтів часто виникають ситуації коли лікарі, приміром, районних лікарень, не мають змоги ознайомитися з історією хвороби пацієнта. Через це часто втрачається дорогоцінний час, а точність діагнозу зменшується. Особливо це актуально при лікуванні серцево-судинних захворювань, коли критичною може стати кожна хвилина», - пояснює Юрій Осіпчук.

У свою чергу керівник групи впровадження проекту на Рівненщині Сергій Рибачок зазначає, що закуплене обладнання разом з відповідним програмним забезпеченням, яке для нашої області розробляє одна з кращих ІТ-компаній в Україні, ТОВ «Елекс», дозволить об’єднати практично усі медичні заклади області в єдину електронну мережу.

«В нашій області не існує єдиної системи обліку хворих. Кожна лікарня має свою, власну систему, яка не комунікує з іншими. Тому, розробляючи рівненський компонент проекту Світового банку, ми передбачили створення єдиного реєстру пацієнтів хворих на серцево-судинні захворювання. Він дозволить об’єднати практично усі лікарні області в єдину мережу та наддасть доступ лікарям з районних лікарень та серцево-судинного центру до інформації, якою оперують сімейні лікарі та лікарі амбулаторій», - розповів Сергій Рибачок.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024