Острог фестивалить: що цікавого було другого дня на «Острог-Ренесанс»

12 Травня 2018, 18:47
4556

У суботу, 12 травня, Острог продовжує фестивалити. Вхід у музеї міста цього дня – безкоштовний, а поблизу Музею книги діяли розважальні зони, майстер-класи та виставки.

Найменших відвідувачів учили робити іграшки-антистрес. Також діяла зона, де малюки могли розфарбувати улюблених героїв, розповісти й послухати казки.

1
Зона для малюків
Зона для малюків

Найменші гості фестивалю
Найменші гості фестивалю

 

Поруч діяла букіністична виставка, де всі охочі могли не тільки погортати, а й придбати книги.

Зацікавлення старших дітей викликав майстер-клас із плетіння фенічок. Однак найбільше острожан та гостей зібралося навколо місця, де вчили робити черпаний папір.

Під час одного з майстеркласів
Під час одного з майстеркласів

Букіністична лавка
Букіністична лавка

 

Загалом для виготовлення паперу використовують макулатуру. Але ми, щоб не додавати зайвий барвник, використали кольорові серветки. Тут є вишневі, білі, коричневі з власне макулатури та кольорові заготовки для роботи. Для роботи додаємо розведений клей, ложку крохмалю, перемішуємо суміш. Зачерпуємо рамочкою, додаємо наповнювачі й підсушуємо, – прокоментувала технологію майстриня Наталія Гузій.

Виготовлення паперу
Виготовлення паперу

Папір ручної роботи
Папір ручної роботи

 

Задекорувати папір власної роботи майстри пропонували сушеними квітами й травами, блискітками, різнокольоровими нитками, тож кожен охочий міг виготовити по-справжньому оригінальну річ.

Багато острожан із приємністю проводили час на свіжому повітрі в «читальні-чаювальні».

Відпочинок просто неба
Відпочинок просто неба

 

Музей книги – головний персонаж, коловний герой цьогорічного фестивалю «Острог-Ренесанс». Ми раді, що ви це розумієте, що прийшли до нашого музею, – пояснила концепцію другого фестивального дня Світлана Позіховська, завідувачка Музею книги.

Світлана Володимирівна наголошує, що в межах фестивалю хотілося зробити щось цікаве, адже стояти й просто слухати 40 хвилин екскурсію не цікаво.

Завідувачка музею провела коротку екскурсію-презентацію експозицій музею: розповіла про рукописні книги й стародруки 15-18 століть та кириличні стародруки; представила колекцію факсимільних книг, а також поділилася відомостями про колекції-цікавинки. Зокрема глядачам продемонстрували колекцію букварів і колекцію книг-малюків, розмір кожної з яких менший за 10 см.

Світлана Позіховська показує експонати Музею книги
Світлана Позіховська показує експонати Музею книги

 

Думка про те, що в музеї сумно, помилкова. І сьогодні ви можете в цьому переконатися. Ідея сьогоднішнього фестивального дня саме в тому, щоб зацікавити людей книгами, – наголосила Анастасія Хеленюкдиректор музею Острозької академії.

Також у музеї відбулася зустріч із майстром книжкової справи Валентином Колонтаєм та театралізована екскурсія.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром