В Острозькій академії моделювали засідання Ради Безпеки ООН

02 Травня 2018, 16:04
«Всеукраїнська модель ООН» в НаУОА 3120
«Всеукраїнська модель ООН» в НаУОА

В Національному університеті «Острозька академія» вперше провели «Всеукраїнську модель ООН».   У освітній рольовій грі, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН брали участь 23 студенти з різних куточків України. 
Впродовж 28-29 квітня учасники дискутували на тему засідання «Сирійська криза та її вплив на безпекову ситуацію у світі». Для студентів факультету міжнародних відносин – це була чудова нагода спробувати себе в ролі дипломатів, відтворюючи роботу Організації з дотриманням реальних правил процедури.

Учасники освітньої гри
Учасники освітньої гри

Офіційне відкриття Моделі ООН
Офіційне відкриття Моделі ООН

Учасники освітньої гри представляли різні країни і брали участь в обговоренні питань, які стоять на порядку денному в ООН. За рахунок імітації діяльності ООН, на прикладі роботи різних органів організації, учасники поглибили власні знання у сферах світової політики, економіки, культури та безпеки. Окрім того, студенти намагаються знайти шляхи вирішення  піднятої під час гри проблеми.

Безумовно, цей захід всеукраїнського рівня, вніс свою невеличку, проте важливу частку в історію університету та міста в цілому. Варто віддати належне учасникам моделі. Тема сирійської кризи, яку ми розглядали, не є простою для негайного вирішення, однак я був приємно вражений, завзятістю, палким інтересом, знаннями міжнародної політики та права, котрі продемонстрували делегати моделі для вирішення нашого кейсу та написання резолюції Ради Безпеки ООН, – поділився враженнями студент факультету міжнародних відносин НаУ ОА Олександр Мартинюк, який був Головуючим засідання моделі ООН.

 

Процес гри
Процес гри

Під час обговорення теми«Сирійська криза та її вплив на безпекову ситуацію у світі»
Під час обговорення теми«Сирійська криза та її вплив на безпекову ситуацію у світі»

Зауважимо, що у всьому світі щорічно проходять сотні Моделей ООН. Перші спроби імітації діяльності міжнародних організацій розпочалися ще у 20-тих роках минулого століття в період діяльності Ліги Націй. Саме вони вважаються попередниками Моделі ООН, які почали проводитися після завершення Другої світової війни. В Україні першу Модель ООН було організовано у 1998 році.

Модель пройшла доволі успішно. Не зважаючи на те, що для багатьох учасників та організаторів це був перший досвід такого ґатунку, всі проявили себе з найліпшої сторони. Хочеться подякувати всім, хто долучився і зробив проведення цього заходу можливим. Це честь та задоволення працювати над таким проектом з людьми, яким небайдужа доля світу. Бо ця гра – тренувальний майданчик, де можна набратися досвіду, щоб розв'язувати реальні проблеми: війни, конфлікти. Навчитися досягати згоди таке завдання мусить поставити перед собою кожен учасник,  та й в житті ця навичка є дуже важливою, – зазначив один із організаторів Валерій Мирончук.

Ще більше інформації про модель ООН в Острозькій академії тут

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024