У Любліні відзначили День Острозького

29 Квітня 2018, 12:41
2875

У Любліні (Польща) відзначили день пам’яті князя Острозького.

Урочисте відзначення Дня Острозького, приурочине вшануванню пам’яті Великого гетьмана Костянтина Острозького як патрона Литовсько-Польсько-Української бригади та популяризації тристороннього співробітництва у форматі LITPOLUKRBRIG, відбулося у четвер, 19 квітня, у Любліні.
Низку тематичних заходів було організовані як спільну подію Люблінського Католицького Університету Яна Павла ІІ та командування Литовсько-Польсько-Української бригади імені Великого гетьмана Костянтина Острозького за активної участі представників влади та громади Любліна. 



Святкування розпочалося із симпозіуму «Литовсько-Польсько-Українське військове співробітництво: спільна історія, спільні виклики», який провели три історики-науковці країн-засновниць багатонаціональної бригади. Після виступів професорів щодо військових альянсів трьох народів від Середніх віків до сьогодення, слово взяв представник Служби Національної Безпеки Республіки Польща на тему важливості інтеграції країн-сусідок у Східній Європі. А вже перспективи такої співпраці стали центром обговорення офіційних осіб дипломатичного корпусу та військовими на чолі з генерал-майором Яном Слівка, першим заступником начальника Генерального командування Збройних сил Республіки Польща.



Згодом, після завершення академічного періоду, командир бригади бригадний генерал Зенон Бжушко, його заступник полковник Володимир Юданов та начальник штабу підполковник Елігіус Сенуліс запросили усіх гостей до участі у відкритті погруддя з меморіальною дошкою на фасаді штабу та зали слави багатонаціональної бригади.
Варто зазначити, що деякі з цінних експонатів у вищезгаданій залі слави були подаровані Робертасом Габуласом, головою Фонду "Корона князів Острозьких".

Коментарі
29 Квітня 2018, 18:26
Ви вже як так оперативно подаєте інформацію - через 10 днів, то хоч би дати не вказуйте, коли це було. Є такий дипломатичний прислівник - нещодавно...
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024