«Його людська усмішка нам до віку незабутня»: острозькі літератори пригадали Анатолія Криловця

24 Квітня 2018, 16:36
Олесь Ундір та Роман Криловець на засіданні літстудії 6292
Олесь Ундір та Роман Криловець на засіданні літстудії

Літератори Острожчини на засіданні літературної студії ім. І. Маєвського пригадали Анатолія Криловця.

Засідання, на якому звучали вірші поета, а присутні ділилися теплими спогадами про Анатолія Олександровича відбулося в неділю, 22 квітня, у Центральні районній бібліотеці.

До заходу Наталія Ламах, бібліотекар відділу обслуговування ЦРБ, підготувала виставку книг Анатолія Криловця, а Олесь Ундір, керівник літстудії, – добірку газетних матеріалів із віршами та спогадами.

У мене таке відчуття, наче досі чую його голос, бачу на останньому нашому засіданні. Дуже скромна людина, надзвичайно скромна. Сів, притишеним голосом аналізував наші твори. І легка його людська усмішка нам до віку незабутня, – поділився згадками про Анатолія Олександровича Олесь Ундір.

Олесь Ундір пригадує друга по перу
Олесь Ундір пригадує друга по перу

 

Участь у засіданні літературної студії також узяв Роман Криловець, викладач кафедри української мови та літератури НаУОА. Він каже, що літературна спадщина Анатолія Криловця не втрачена, на сьогодні в університеті студенти присвятили низку робіт аналізу віршів його батька, є також МАНівські роботи на цю тему.

Спільно з Наталею Криловець та Валерієм Полковським продовжується видання альманаху «Крила», невдовзі з’явиться третій випуск.

Перший випуск «Крил» Анатолій Олександрович ще встиг побачити в лікарні. Це була його мрія, бо ж Криловець, бо поезія – це те, що окрилює, – посміхається Роман Криловець.

Роман Анатолійович розповідає, що є плани перевидати дві перші поетичні книги А. Криловця – «Скресання» і  «Великдень гряде» – а також оприлюднити неопубліковані твори.

Ще наголошує, що збереглася чимала кількість відеоматеріалів:

Ми якось викладали поезії на ютуб. Встигли лише три вірші записати. Можливо, озвучимо поезії вже іншими голосами, – ділиться планами Роман.

Учасники засідання літературної студії, крім того, що ділилися спогадами про Анатолі Криловця, читали свої вірші та обговорювали нові книги острозького письменника Віктора Романюка. Прозовий роман В. Романюка про Острож чину «Перстень русалки» керівник літстудії передав до фонду бібліотеки, а книгу віршів «Центр Європи» подарував родині Криловців.

До бібліотеки не з порожніми руками
До бібліотеки не з порожніми руками

 

Нагадаємо, у середу, 25 квітня, в Острозькій академії відбудеться вечір пам’яті Анатолія Криловця.

Коментарі
24 Квітня 2018, 21:01
Молодці! Молодці, що провели цей вечір.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024