Волинь у спогадах Георгія Косміаді продемонструють в Острозькій академії

24 Квітня 2018, 14:42
2910

У Мистецькій галереї НаУОА відбудеться відкриття виставки  «Волинь у  спогадах Георгія Косміаді». Відкриття відбудеться у середу, 25 квітня, о 14:00 год.

В основу виставки покладена тематична колекція з приватної арт-галереї  доньки художника – Надії Косміаді. Колекція  складається з 36 картин, написаних олійними, темперними та акварельними фарбами.

Твори, що презентують в галереї НаУОА в більшості, написані художником в повоєнні роки, коли він жив у німецькому Гамбурзі, а подумки, тримаючи в уяві незабутні картини з рідного краю, своєю неперевершеною творчістю линув на Волинь, де минули 23 кращі роки його життя.

Творчість Г. Косміаді відома в Україні. Виставки його робіт неодноразово експонувалися в різних художніх музеях та галереях. Його картини віддзеркалюють не лише його власний світогляд, але й епоху в якій він творив. Між першою і другою світовими війнами він проживав у Рівному. В цей період він сформувався не лише як митець, але й як педагог. Під час Другої світової війни Косміаді з родиною виїхав до Німеччини, де провів решту свого життя.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром