Острозькі ліцеїсти – найкращі у військово-патріотичній спартакіаді

22 Квітня 2018, 14:49
3732

На Рівненщині завершився обласний етап спартакіади допризовної молоді.

Змагання зі спортивних та військово-прикладних дисциплін, мета яких військово-патріотичне виховання, заохочення до розвитку вмінь та навиків для захисту Вітчизни, тривали на Рівненщині впродовж трьох днів.

В обласному центрі, на стадіоні, тирі та басейні юнаки змагалися з бігу на сто та тисячу п’ятсот метрів, метання навчальної гранати Ф-1, підтягування на перекладині, плавання на дистанції 50 метрів.
Заключний етап спартакіади відбувся на базі Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою фізичною підготовкою. Саме тут, в 2014 році побудована найсучасніша смуга перешкод, що відповідає стандартам військового офіцерського багатоборства.

За підсумками змагань перше місце вибороли військові ліцеїсти з Острога, на 2-му й 3-му місці – школярі міста Рівне та Рівненського району.

Під час змагань
Під час змагань

 

Представники військового ліцею під час спартакіади здобули перемоги в декількох номінаціях одночасно, а також установили нові рекорди, зокрема в подоланні смуги перешкод за 1 хвилину 43 секунди. Такі успіхи не здивували заступника начальника військового ліцею з виховної роботи підполковника Ігоря Приступу.

За словами офіцера, смуга перешкод передбачає біг на дистанцію 400 метрів, подолання так званої «змійки», рову, бігу по колоді на висоті, подолання стіни, зруйнованого мосту, вікна в стіні, та тунелю. Саме цей елемент найважчий та значно відрізняється від простого бігу. Під час його виконання задіяні одночасно різні групи м’язів, що збільшує навантаження та збиває ритм дихання учасника.

 Мене тішить, що вихованці нашого ліцею, ще раз довели високий рівень профільної підготовки своєї альма-матер, а славне місто Острог – стає справжнім центром військово-патріотичного виховання краю. Керівництво навчального закладу й надалі докладатиме максимум зусиль заради держави та її майбутнього покоління захисників,  наголосив Ігор Кузьміч.

Віктор Шубец

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024