Острог-Ренесанс: через минуле у майбутнє

13 Квітня 2018, 09:13
4401

Усі ми з нетерпінням чекаємо на  уже традиційний у нашому місті фестиваль Острог-Ренесанс. Адже це обов’язково свято родини, мистецтва, історії нашого міста, інтерактивних розваг та видовищних дійств.

Як уже було анонсовано, цьогоріч фестиваль проходитиме три дні з 11 по 13 травня та буде присвячений культурній спадщині нашого міста. Як завжди, тему обрали не випадково, адже 2018 рік Європейським парламентом оголошено роком Культурної Спадщини в Європі. Усі події, які відбуватимуться у рамках фестивалю, будуть проходити під  аналогічним гаслом року культурної спадщини: «Через минуле у майбутнє».

Дійства Острог-Ренесансу проходитимуть у трьох різних локаціях: НаУОА, Музей книги та друкарства й територія замкової гори. Локації фестивалю обрані також не просто так. Саме ці об’єкти пов’язані з найважливішими сторінками історії нашого міста та віддзеркалюють культурну спадщину Острога: академія, книгодрукування та родина Острозьких. Не дивлячись на те, що ми змінюємо тему фестивалю та все ж ідея лишається та сама, – розповіла Анастасія Хеленюк.

Організатори обіцяють, що фестивальні дні проходитимуть  тематично та інтерактивно.  На нас чекають цікаві виставки, стилізовані екскурсії, презентації, майтер-класи, концерти та багато іншого. Також знову відбудеться загальноміський  родинний пікнік та концерт,  адже минулого року усім це дуже сподобався.

Сімейний пікнік під час фестивалю 2017 року
Сімейний пікнік під час фестивалю 2017 року

 

Отож,  фестиваль розпочнеться форумом, який відбудеться в НаУОА і буде присвячений темі збереження культурної спадщини. В академії проходитимуть цікаві обговорення, відкриття виставок, а на завершення першого фестивального дня – концертна програма.

Другий день фестивалю присвячений темі книги й відповідно усі події відбуватимуться у Музеї книги та друкарства. Серед запланованих заходів – презентації видань, книжковий ярмарок, дитяча програма, зустрічі з сучасними українськими авторами та видавництвами, інтерактивна екскурсія музеєм книги, майстер класи. Останній день фестивалю пройде на замковій горі. Біля замку князів Острозьких відбудеться родинний пікнік. Також плануються інтерактивні виставки, театрально-музична постановка, майстер-класи, а завершить фестиваль цікава концертна програма.

Більшість фестивальних подій є безкоштовними, а кожен день фестивалю спланований таким чином, щоб кожен, хто відвідає фестивальні програми знайшов для себе щось цікаве. Ми дуже зацікавлені у співпраці та допомозі.  Давайте зробимо це свято разом! Своїми ідеями та пропозиціями ви можете поділитися із організаторами фестивалю: відділ культури та туризму виконкому Острозької міської ради, Мистецькі експедиції, Національний університет «Острозька академія»,– підкреслила пані Анастасія.

Культурна програма в НаУОА 2017 року
Культурна програма в НаУОА 2017 року

 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024