«Кому я кожного місяця дарую кошти?» – острожани про невивезене сміття

03 Квітня 2018, 10:10
4277

Наближається Великдень, одне з найбільших християнських свят. Усі люди квапляться прибрати свої оселі та обійстя, однак комунальні служби, здається, забули про передсвяткову прибирання.

На деяких вулицях Острога вже 4-5 днів не вивозять переповнені сміттєві контейнери.


Вул. Валова (фото з соцмереж)
Вул. Валова (фото з соцмереж)


В інших місцях назбиралися непобутові відходи

Вул. Павлюка (поблизу дитсадка «Веселка)
Вул. Павлюка (поблизу дитсадка «Веселка)


Зауважимо, що така ситуація не мало обурює містян. Зокрема в соціальній мережі Фейсбук на локальній сторінці острожани активно обговорюють проблему.

І кому я кожeн місяць дарую важко зароблeні гроші? Аджe в квитанції чітко вказана сума «за вивіз сміття», – обурюється острожанка Валентина.

Обговорення проблеми в соціальній мережі
Обговорення проблеми в соціальній мережі

 

Проблема в тім, що контейнери не просто переповнені, а й навколо них повно пакетів, де «хазяйнують» тварини, що рознесуть сміття по вулицях і дворах.

Пес хазяйнує у смітті навколо контейнерів
Пес хазяйнує у смітті навколо контейнерів

 

Між тим, ще 2010 року Острозька міська рада вказувала, що постійне приведення території міста у належний стан за рахунок коштів міського бюджету неможливе, оскільки це не забезпечує відповідальне ставлення мешканців міста та суб'єктів господарювання до питань із благоустрою.

Водночас у місті продовжує діяти інспекція з благоустрою, яка відповідає за належний санітарний стан вулиць, а в квитанціях щомісяця вказана плата за вивезення сміття.

Нагадаємо, що це проблема не одного дня чи місяця:

Чому Острог перетворюється в місто-смітник?

Без правил та культури: прибирання по-острозьки

Коментарі
03 Квітня 2018, 13:56
цитата;&quot;Вивезення сміття неможливе, оскільки це не забезпечує відповідальне ставлення мешканців міста та суб'єктів господарювання до питань із благоустрою...&quot;<br/>Вивезення в принципі не повинно виховувати, це батьки роблять з дитинства особистим прикладом. Вивезення сміття повинно просто бути! Причому регулярно!
04 Квітня 2018, 01:35
прикро,що по вулиці Вишенського взагалі сміття можна викинути лише в суботу. А викинути його треба самостійно на вантажівку з бортами, вище свого зросту. А що робити якщо субота в деяких людей робочий день?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром