Поліція закликає острожан добровільно здати нелегельну зброю

17 Квітня 2018, 15:20
Поліція закликає острожан добровільно здати нелегельну зброю 2939
Поліція закликає острожан добровільно здати нелегельну зброю

У період проведення місячника добровільної здачі зброї в квітні  2018 року громадяни можуть звернутись в органи внутрішніх справ, до дільничних інспекторів поліції і добровільно здати зброю, боєприпаси до неї, вибухові матеріали та спеціальні засоби.

При цьому, слід відмітити, що громадяни, які добровільно здають зазначені предмети і матеріали звільняються від кримінальної відповідальності.

Добровільно здана, технічно справна мисливська зброя, спеціальні засоби самооборони після перевірки, чи не перебувають вони в розшуку, можуть бути зареєстровані на громадян у встановленому законом порядку.

Хотілося б звернути увагу громадян – близьких родичів померлих власників мисливської зброї та спецзасобів самооборони, що згідно інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, пневматичної і холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та зазначених патронів, а також боєприпасів до зброї та вибухових матеріалів”, затвердженої наказом МВС України від 21 серпня 1998 року № 622, зброя та спецзасоби померлих власників у п’ятиденний строк повинні також добровільно здаватись їх родичами в органи внутрішніх справ, де вони зберігаються до вирішення питання про спадщину. Зберігання ж зброї і спецзасобів без дозволу органів внутрішніх справ тягне за собою притягнення громадян до відповідальності та конфіскації зброї.

Слід відмітити, що місячники добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів стійко увійшли у практику роботи органів внутрішніх справ і проводяться щорічно, не менше двох разів на рік, і це дає свої позитивні результати на шляху боротьби з незаконним обігом вказаних предметів і матеріалів.

контактна інформація м. Острог проспект Незалежності, 89 кабінет № 14. телефони  0684734500, 0680263256

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024