У столиці нагородили острожан, які перемогли у літературному конкурсі

23 Березня 2018, 16:05
3463

У столичному театрі «Сузір’я» відбулася церемонія нагородження лауреатів та переможців Другого Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника, на якій свої нагороди отримали і наші земляки Раїса Чехолка та Юрій Матвійчук.

Конкурс започаткували для відкриття нових імен у сучасній українській літературі. Авторські книги переможців та альманах з творами 10 лауреатів  друкують коштами організаторів. 

У десятці лауреатів конкурсу: Марія Косян, Валерій Пузік, Юрій Матвійчук, Олеся Міфтахова, Ірина Одерако, Олександр Козинець та Богдан Ковальчук, Яна Лілл, Раїса Чехолка, Владислав Власов, Богдан Грубий.

«Сьогодні мій День народження, та найкращий свій подарунок - диплом лауреата та альманах, в який увійшов і мій твір, я отримала ще вчора на церемонії нагородження лауреатів та переможців Другого Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику ім. Григора Тютюнника . Гадаю, це найкраще, що могло трапитись зі мною. Адже, ще від самого початку конкурсу я й думки не допускала, що моя робота увійде в десятку найкращих! Втім, для мене, це стало наче знаком згори, вказівником для подальшого творчого шляху. Було приємно познайомитись із чудовими, талановитими та творчими людьми. Щиро дякую усім причетним до цього чудового дійства!», - написала на своїй сторінці у Фейсбук Раїса Чехолка.



 

Компетентне журі очолив літературознавець Микола Жулинський.

«Я радію, що є такий конкурс. Не пам’ятаю жодного іншого в Україні, де лауреати на церемонії вручення дипломів уже б отримували видані збірки своїх творів. І мені приємно, що ініціатором виступив голова Аграрної партії. Віталія Скоцика я без перебільшення вважаю людиною, яка може стати лідером всієї нації і за складом розуму, і за характером, і, звісно, за його державницькою позицією», ̶ говорить Микола Жулинський.

До складу журі цьогоріч також увійшли: Леся Мудрак – письменниця, громадська діячка; Іван Степурін – директор видавництва «Самміт-книга»; Лариса Кадочнікова – народна артистка України; Влада Литовченко – громадська діячка; Сергій Куліда – головний редактор газети «Літературна Україна»; Андрій Щекун – генеральний директор державного підприємства «Газетно-журнальне видавництво»; Євген Букет – головний редактор газети «Культура і життя».

1



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром