Медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок непотрібна, - МОЗ

16 Березня 2018, 13:29
4606

З 13 березня медична карта дитини для вступу в школу та дитячий садок непотрібна.

13 березня набрав чинності Наказ МОЗ України № 157 від 26.01.2018, яким скасовується низка форм первинної облікової документації, таке повідомлення з”явилося на сторінці facebook МОЗ

Медики України щороку заповнювали до мільйона медичних карток дитини (026/о), які вимагали для прийняття в дитячий садок та школу. Цей документ на 8 сторінок А4 заповнювався від руки та зберігався в школах та дитячих садках.

Зберігання персональних медичних даних в навчальних закладах протирічить законодавству, оскільки вони не мають ліцензії на медичну практику. Усі дані про дитину мають зберігатися у лікаря, якого обрали її батьки, підписавши відповідну декларацію.

З 13 березня для вступу до школи або в дитячий садок медична карта дитини є непотрібною. Її форма є недійсною, від батьків не мають права її вимагати.

Порядок огляду дітей до навчальних закладів також чекають зміни, про які ми проінформуємо пізніше. Планується приведення складу скринінгів для дітей до науково обгрунтованого рівня та традиційного для цивілізованих країн обсягу і відкриття можливостей проводити огляд сімейним лікарем або педіатром з залученням спеціалістів за умови реальної необхідності.

Проте, як реалізовувати нововведення на місцях поки невідомо, дошкільні навчальні заклади ще не отримали роз`яснень з цього приводу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024