Сортування сміття: за неправильне поводження з відходами штрафуватимуть

10 Березня 2018, 15:07
7341

З 1 січня 2018 року здійснюється роздільне збирання твердих побутових відходів (ТПВ). Папір, скло, пластик, метал збирають окремо у спеціальні контейнери для подальшого над­ходження на переробку чи повторне використання.

Оброб­ка відходів – це здійснення будь-яких тех­нологічних операцій, пов’язаних зі зміною фізичних, хімічних і біологічних властивостей відходів, з метою підготовки їх до екологічно безпечного зберігання, перевезення, утилізації чи видалення. Відповідно до норм, придатні для повторного ви­користання відходи повинні відправлятися на відповідні підп­риємства, безпечні – на полігони ТПВ, а з небезпечними про­ водитимуться необхідні для знешкодження операції.

На звичайні сміттєзвалища не мають потрапляти відходи, які розкладаються біологічним шляхом. Виконуючи Закон України «Про відходи», Острозьким комунальним підприємством «Водоканал» виготов­лені та встановлені в центральній частині міста контейнери для збору скла, в подальшому будуть встановлені контейнери для збору картону.

Відходи, які утворилися в результаті господарської діяльності, городництва, проведення поточного ре­монту квартир, а акож гілки, опале листя до відходів, які вивозяться за допомогою контейнерів для ТПВ – не відносяться. Їх складування поблизу контейнерів категорично забороняється. Для вивезення цих відходів необхідно замовляти спецавтомобіль, або придбати талон на самовивіз та складування відходів на іському сміттєзва­ лищі в комунальному підприємстві «Водоканал» (Острог, вул. Івана Федорова, 56, тел. 2-20-67, 2-21-58).

За порушення законодавства у сфері поводження з відхода­ ми передбачена адміністративна відповідальність – накладання штрафу від 340 до 1360 грн., згідно ст.152 КУпАП. Шановні острожани, звертаюся до вашого сумління та маю надію, що спільними зусиллями наше рідне місто стане більш чистішим та охайнішим, а з порушниками ми будемо боротися жорстко і справедливо.

Про це повідомляє начальник інспекції з благоустрою управління містобудування, архітектури, ЖКГ, благоустрою та землекористування Валентин Шавурський. 

Коментарі
12 Березня 2018, 00:25
А відпрацьовані батарейки куди приносити?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024