Петро Кралюк презентував свої книги у районній бібліотеці

03 Березня 2018, 12:03
4399

У четвер, 1 березня, в Острозькій центральній районні бібліотеці відбулася творча зустріч з письменником, публіцистом, доктором філософських наук, професором Петром Кралюком.

Петро Михайлович автор понад 150 наукових праць з історії, філософії, релігієзнавства, політології, літературознавства, а також шести історико-інтелектуальних художніх книжок, в яких він подає власні версії історичних подій та біографій видатних людей минулого.

У Острозькій  ЦРБ П. Кралюк презентував видані у 2017 році  свої книги: «Богдан Хмельницький: легенда і людина» та  ретророман «Справжній Мазепа».

На захід завітали члени літературного об’єднання ім. Івана Маєвського Олесь Ундір, Євгенія Гембаровська, співробітники Національного природного парку «Дермансько-Острозький», бібліотечні працівники району та міста, студенти Національного університету «Острозька академія» та ін.

Зустріч з Петром Кралюком в Острозькій РЦБ
Зустріч з Петром Кралюком в Острозькій РЦБ

Після цікавої та змістовної розмови про книги, на завершення зустрічі, для всіх присутніх звучали пісні у виконанні солістки Острозького районного будинку культури Лідії Змєєвої.

Презентовані книги Петро Кралюк подарував у бібліотеки району, тому усі охочі можуть у будь-який зручний час взяти їх почитати.

Пропонуємо вам ознайомитись із анотаціями до книг:

В основі сюжету «Справжнього Мазепи» – святкування у провінційному містечку двох ювілеїв: Миколи Гоголя та «українсько-шведського союзу». Автор оселив нащадків гоголівських персонажів у сучасній психлікарні. Божевільний Едічка пише роман «Гетьман», а молодий лікар-психіатр Левко (він же – оповідач) контролює цей процес. Петро Кралюк обігрує не лише сюжети та епізоди «Тараса Бульби», «Вія», а й біографію Гоголя, Пушкіна, Шевченка, Івана Мазепи. Героями роману, як і в гоголівських творах, стають сміх, загальна гра, гротеск.

Книга П. Кралюка «Справжній Мазепа»
Книга П. Кралюка «Справжній Мазепа»

 

Книга «Богдан Хмельницький: легенда і людина» – це не традиційна біографія. Автор у першій частині говорить про те, як образ цього козацького ватажка трактувався в українській, польській, російській, єврейській, турецькій і татарській культурах. Показано, як відбувалася міфологізація цього історичного діяча. Друга частина книги — спроба подати неміфологізовану біографію Хмельницького, відобразити його діяльність як у широкому геополітичному контексті, так і в контексті подій на українських землях першої половини й середини XVII ст. Також розглядається питання про те, які реальні наслідки мала Хмельниччина для українських земель і для Європи загалом.

книга П. Кралюка «Богдан Хмельницький: легенда і людина»
книга П. Кралюка «Богдан Хмельницький: легенда і людина»

 

Фото з сайту Острозької РЦБ

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024