В Острозькій академії відбувся фестиваль китайської культури

01 Березня 2018, 15:48
4783

В останній день зими в Національному університеті «Острозька академія» відбувся весняний фестиваль китайської культури.

Для університетської спільноти та гостей навчального закладу традиції та культуру східної країни презентувати викладачка сертифікатної програми НаУОА «Практичний курс китайської мови» китаянка із Шиньянського університету Лан Ао та волонтер Чан Юйсун – вчитель китайської мови, який зараз живе і працює в Рівному. Усі, хто завітав на фестиваль, мали унікальну можливість поспілкуватися із гостями з Китаю. Окрім того, Лан Ао для усіх охочих каліграфічно писала їхні імена китайськими ієрогліфами. Юйсун демонстрував елементи витонченої китайської церемонії чаювання та пригощав присутніх цим запашним та тонізуючим напоєм. Також гості фестивалю мали можливість навчитися правильно одягати китайський традиційний одяг ханьфу.

1

1

 

Лан Ао уже давно хотіла презентували свою культуру, традиції та мову для студентів академії та містян, саме тому виникла ідея організувати фестиваль, – розповіла Тетяна Сушицька, фахівець відділу з координування іноземних студентів та їх мобільності та фандрайзингу.

Весняний фестиваль китайської культури, певною мірою, є продовженням традиційного свята Весни або Китайського Нового року, що відзначається у лютому (дата визначається на основі місячних фаз в день другого молодика після зимового сонцестояння). Цьогоріч свято припало на 16 лютого. Ця подія – найважливіше з традиційних китайських свят. Ці дні, зазвичай, перетворюються на фестиваль.

1

 

На захід завітало багато охочих ближче познайомитись із таємничою культурою далекого Китаю. Організатори розповіли, що планують цієї весни ще раз зібрати усіх, аби у невимушеній атмосфері ще більше відкрити для себе цікаві традиції народу цієї країни. Тим, кому не вдалось цього разу побувати на фестивалі, раджу не проґавити цю подію у найближчому майбутньому.

1

1

 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024