В Острозі вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні

21 Лютого 2018, 13:38
3386

У вівторок, 20-го лютого, на центральній площі міста Острога – Майдані Свободи – представники міської та районної влади,  студенти, школярі, жителі міста та району вшанували подвиг учасників Революції Гідності та увічнили пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Минає чотири роки з часу трагічних подій, внаслідок яких загинуло та померло від тяжких ран більше ста учасників Революції Гідності. Громада Острожчини годиною пам’яті віддала шану Героям, під час акції «Майдан. Україна. Шлях до Свободи».


 

Розпочався захід загальноміською скорботною ходою пам’яті Героїв Небесної Сотні. Острожани із запаленими лампадками пройшли з проспекту Незалежності (від приміщень Острозької дитячої школи мистецтв та НаУОА), вулицями Героїв Майдану та Князів Острозьких до Майдану Свободи. У жалобі всі присутні схилили голови за Героїв, котрі загинули за світле майбутнє України. Хвилиною мовчання, покладанням квітів вшанували пам'ять Героїв, і помолились за їхні душі.

Цього дня на площі лунали журливі вірші, пісні та спогади у виконанні школярів, студентів та працівників районного будинку культури.




 

Програма, яку підготувала в. о. директора районного Будинку культури Світлани Панченко, змусила кожного ще раз відродити у пам’яті ті трагічні події. Біля імпровізованої сцени знаходилась виставка з фото загиблих герої. На сходах до Районної ради, як у 2014 на Майдані Незалежності, лежали шини, а обабіч – розташувалась  польова кухня,  де усі присутні могли пригоститись польовою кашею.







 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024