Острозька академія отримала грант на реалізацію проекту по підвищенню конкурентоспроможності випускників на ринку праці

20 Лютого 2018, 12:23
3481

Рівненська область змогла використати потенціал програми співпраці EaPTC Білорусь – Україна для розвитку прикордонних регіонів області. Чотири транскордонні проекти були відібрані для отримання фінансування від Європейського Союзу з метою реалізації проектів щодо спільного вирішення проблем у сусідніх регіонах Білорусі та України.

«Програма територіального співробітництва країн Східного партнерства EaPTC Білорусь – Україна є новою для області і не ґрунтується на попередньому досвіді. Однак Рівненська область змогла використати потенціал програми, оскільки більшість пріоритетних напрямків в рамках програми співпраці EaPTC Білорусь – Україна відповідає операційним цілям Стратегії регіонального розвитку Рівненської області до 2020 року. Ефекти транскордонного співробітництва найбільш відчутні і приносять значні переваги місцевим громадам, прискорюючи розвиток на місцевому рівні.», ‒ прокоментував керівник громадської організації «Школа політичної аналітики «ПОЛІС» Віталій Лебедюк.

Під час заходу учасники виокремили ряд питань, які варто більше звертати увагу. Зокрема мова йшла про налагодження тіснішої співпраці громадянського суспільства з регіональними органами влади у питанні аплікаційного процесу в рамках транскордонних програм. Щоб підсилити участь у проектах транскордонних програм варто для співробітників структурних підрозділів регіональних органів влади дозволити отримувати відповідну заробітну плату яка передбачена у грантовій заявці. Це стимулюватиме подавати грантові заявки і сприятиме їх більш якісному змісту.

Для більш ефективного пошуку потенційних «точок синергії» у Стратегії регіонального розвитку області варто більше уваги приділяти узгодженості обласної програми розвитку транскордонного співробітництва на 2016 – 2020 роки та програми розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці на 2016 – 2018 роки з очікуваними результатами СРР Рівненської області до 2020 року.


 

Рівненська область реалізовуватиме два білорусько-українських проекти як бенефіціар та в двох братиме участь як партнер. Національний університет «Острозька академія» отримав грант на реалізацію проекту «Підвищення конкурентоспроможності випускників університетів на ринку праці України та Білорусі через мережу створення регіональних транскордонних консультаційних центрів професійної орієнтації та консультування», а Рівненська агенція із залучення інвестицій та обслуговування інвесторів «ІнвестІнРівне» реалізовуватиме проект «Енергія біомаси – перетворення природного потенціалу в регіональні партнерства».

Національний університет водного господарства та природокористування виступив партнером у реалізації проекту «Формування бізнес-середовища для виробництва органічних ягід в прикордонних районах України і Білорусії», а Рівненський природний заповідник у проекті «Створення умов для спільного врядування та сталого використання природних ресурсів водно-болотного угіддя «Транскордонна Рамсарська територія “Ольмани-Переброди”».

Довідкова інформація:

Мета аналітичного дослідження – з’ясувати наскільки взаємопов’язані пріоритети національного і регіонального рівня у реалізації транскордонного співробітництва та визначити місце транскордонного співробітництва у регіональному стратегічному розвитку Рівненської області. Захід проводиться в рамках проекту «Синергія програм транскордонного співробітництва та стратегій регіонального розвитку в Україні – вікно можливостей для прикордонних областей», який реалізується ГО «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень» в партнерстві з острозька ГО «Школа політичної аналітики «ПОЛІС» за фінансової підтримки Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту «Громадська синергія».

За додатковою інформацією звертайтеся до Віталія Лебедюка, [email protected]  або за телефоном +38 097 887 04 87

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024