Забави, ігри та співи: в Острозі гучно проводжали зиму

19 Лютого 2018, 18:32
3783

У неділю, 18 лютого, у сквері імені 40-річчя Перемоги дорослі та малі зібралися аби веселими українськими піснями прикликати довгоочікувану Весну та поласувати смачними млинцями.

Свято Масниці або проводи зими організували для острожан працівники міського відділу культури та туризму.  Розпочала захід  ведуча, директорка центру культури та дозвілля виконкому Острозької міської ради Галина Скрипковська. Впродовж свята вона розповідала для присутніх про традиції та обряди на  Масницю та Колодія. Говорили й про образ весни в українському фольклорі.


 

Організатори подбали, аби кожному було весело та цікаво на святі. На території скверу діяв ярмарок місцевих умільців, де кожен міг собі щось пригледіти. Для дітлахів проводили майстер-класи з виготовлення квітів з паперу, колодочок та ін. Також діти водили хороводи, розгадували загадки та закінчення українських маловідомих прислів’їв і приказок. Бавились у сніговий боулінг та змагалися за кращу снігову скульптуру. Хто знав відповіді, був влучним, активним, отримував подарунковий сертифікат на млинець з будь-якою начинкою.

2

 

 Виконуючи жартівливі пісні усіх розважали молодша та старша групи зразкового ансамблю народної пісні «Співаночка» міського центру культури та дозвілля (керівник Інна Хмарук, акомпаніатор Віталій Хмарук), капела бандуристів Острозької міської дитячої школи мистецтв (цього разу вони співали без музичного супроводу своїх бандур – воно й зрозуміло, адже було холодно, кер. Тетяна Єсіпова), квартет «Оксамит», солістка Олена Шліхта.  В сквері також діяла фотозона, де всі охочі могли сфотографуватися разом із господинею у барвистому національному костюмі.





 

Коментарі
20 Лютого 2018, 11:02
Керівник капели бандуристів - Тетяна ЄСІПОВА. Це заслужена людина, майстер. Як і інші острожани, вона заслуговує на те, щоб її прізвище писали правильно.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024