Письменниця Галина Рис презентує в Острозькій академії книгу «Амсердам-Київ. І трохи святого Миколая»

13 Лютого 2018, 15:12
Фото із презентації у Музеї книги і друкарства України м. Київ 6422
Фото із презентації у Музеї книги і друкарства України м. Київ

В Острозі відбудуться презентації книги «Амсердам-Київ. І трохи святого Миколая» українською письменниці, лауреатки міжнародного конкурсу «Гоголь–фентезі», літературного конкурсу видавництва «Смолоскип», аспірантки Університету Тасманії (Австралія) Галини Рис.

Відвідати презентації ви зможете:

  • У середу, 14 лютого, о 12:20 год у Національний університет «Острозька академія» в аудиторія №8 16:00 год (бібліотека навчального закладу).
  • У четвер, 15 лютого о 14:00 год у бібліотеці Острозького навчально-виховного комплексу «Школа I-III ст. – гімназія».


Книга «Амстердам-Київ» буде цікава усім, хто замислюється над темами дружби і кохання, сімейної злагоди та насильства в сім'ї, мистецтва заради мистецтва та мистецтва бути людиною, волонтерства та любові до ближнього. Текст Галини Рис – своєрідна постмодерна гра, яка заохочує читача замислитися над ієрархією стосунків письменник-читач в часи співіснування друкованої та електронної книги..

Народилася письменниця у Львові, отримала освіту художника-ілюстратора та літературознавця, закінчила магістратуру у Вільному університеті Амстердама за фахом «Візуалізація літератури». Зараз здобуває ступінь кандидата наук в Університеті Тасманії в Австралії, працює над дисертацією на тему насильства в дитячій літературі.

Галина Рис пише прозу в стилі магічного реалізму для дорослих, підлітків і дітей, є авторкою повістей «Терапія Сновидінь» і «Подорож до Котанії», а також роману «Намалюй мене пташкою», який вийшов друком у видавництві Discursus.

На зустрічі письменниця також поділиться секретами написання художніх та наукових творів, результатами свого наукового дослідження з педагогіки та літератури на тему: «Бачення насильства в ілюстрованій дитячій літературі», які відображають порівняльну характеристику української та австралійської літератур.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024