Рок проти класики: у школі мистецтв відбувся музичний КВК

06 Лютого 2018, 13:14
3949

Під час чотирнадцятої гри КВК вихованці Острозької школи мистецтв вирішили зробити те, що нікому досі не вдавалося –  визначити, що краще: класика чи рок?

Упродовж усієї гри, діти демонстрували свою обізнаність у цих напрямках мистецтва, команда учасників «Трубадури» (капітан Маріана Цоліна) відстоювали інтереси класицизму, а команда «На стилі» (капітан Христина Яскульська) переконували усіх , що рок – це круто.

Кожного року змагання мають свою тематику, для прикладу, минулоріч, за допомогою жартів, знайомились із епохою Бароко. Цьогоріч, окрім тематики, змінилася й назва самої гри. Відтепер, традиційний Клуб веселих і кмітливих  – це Клуб веселих музикантів.

Оскільки рок-музика – це драйв, такою ж енергійною була і гра. Команди змагалися в уже традиційних конкурсах, таких як: «Розминка», «Конкурс капітанів», «Пантоміма», «Впізнай мелодію», «Веселий оркестр», «Картинна галерея», а також нових – «Хто я?»(вгадували про кого з композиторів йдеться), «Чарівні коробки» (складали командою терміни латинською, які зачитувалися  учасникам українською).

Команда «На стилі» у конкурсі «Картинна галерея» відтворюють картину Жака-Луі Давида «Бонапарт на перевалі Сен-Бернар»
Команда «На стилі» у конкурсі «Картинна галерея» відтворюють картину Жака-Луі Давида «Бонапарт на перевалі Сен-Бернар»

Команда «Трубадури» у конкурсі «Картинна галерея відтворюють картину» Жан-Огюст-Домініка Енгра «Рафаель  і Форнаріна»
Команда «Трубадури» у конкурсі «Картинна галерея відтворюють картину» Жан-Огюст-Домініка Енгра «Рафаель і Форнаріна»

БІЛЬШЕ ФОТО

Готуватися до гри учасникам допомагала ціла плеяда викладачів –  Наталія Остренко, Вікторія Куфальська, Світлана Сікорська, Діана Свідерська, Любов Дубкова, Юлія Гефтер та Дарина Оксенчук.

Як і учасники, так і глядачі, розважаючись, дізнавалися багато нового про представлені стилі. Зокрема, ведуча  Анна Журик, підтримквала команди та розповідала глядачам різні цікавинки. Та й самі діти вражали присутніх хорошим знанням творів композиторів епохи класицизму: Йозефа Гайдна, Вольфганга Амадея Моцарта, Крістофа Віллібальда Глюка та ін. Не менше захоплення викликало й чудове розуміння художнього мистецтва та прекрасне відтворення сюжету картин у театральних замальовка.

Гра була надзвичайно напруженою
Гра була надзвичайно напруженою

 

Найвідповідальніше завдання виконувало журі:  директор ДШМ Наталія Балаушко, заступник міського голови Оксана Ситницька, начальник відділу культури та туризму виконкому Острозької міської ради Ольга Лозюк, заступник директора з навчально-виховної роботи Інна Хмарук, завідувач теоретичного відділу Раїса Матюк.


БІЛЬШЕ ФОТО

Направду, гра була надзвичайно напруженою. Однозначно, кожна з команд була гідна перемоги, та все ж першість здобули прихильники такого культурного феномену як рок – команда «На стилі».

Я щиро вдячна викладачам, батькам, а особливо учасникам команд за неймовірний позитив. Діти довели, що рок може бути класичним, а класика –  роковою, – зауважила Оксана Ситницька.

Діти та викладачі підготували чудове свято. І насамперед, їм це вдалося завдяки майстерній грі, яскравим перевтіленням, вишуканим жартам та довгим годинам підготовки.

На завершення учасники веселої гри отримали пам’ятні подарунки від Оксани Анатоліївни та Ольги Федорівни, а також на згадку дирекція школи подарувала традиційні мистецькі дзвіночки.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром