У 2018 році планують придбати апарат штучної вентиляції легень для новонароджених у острозький пологовий

05 Лютого 2018, 11:35
3534

Медицина є одним з пріоритетних напрямків розвитку в Острозькому районі. Впродовж 2017 року в Острозькій центральній районній лікарні реалізовувались заходи щодо покращення якості надання медичної допомоги населенню.

Про це повідомляє сайт Острозької РДА.

Минулого року Острозький район отримав машину екстреної медичної допомоги. Впродовж 2017 року активно залучались кошти районного бюджету та інших джерел до проведення ремонтних робіт, а саме: ремонт фізіотерапевтичного кабінету, капітальний ремонт харчоблоку, ремонт масажного кабінету та ремонт котельні на 30 000 грн. придбано ліжка для кардіоревматологічного відділення; закуплено м’який інвентар.

Спільними фінансовими зусиллями провели роботи по виконанню утеплення зовнішніх стін приміщення, в якому знаходиться протитуберкульозний кабінет та кабінет лікувально-фізичної культури.

Вдалось улаштувати вентиляцію приміщення підвалу головного корпусу лікарні та протирадіаційного укриття. Для комфортного під’їзду до приміщення та пересування пацієнтів проведено частковий ремонт дорожнього полотна, а також вклали дорожні бордюри.

Придбання нового обладнання в медичний заклад є запорукою надання якісних медичних послуг. У 2017 році виділили кошти на придбання інгалятора, фетального монітору та напівавтоматичного біохімічного аналізатора. А у 2018 році планується придбати апарат штучної вентиляції легень для новонароджених в акушерсько-гінекологічне відділення Острозької ЦРЛ.

Проблемним питанням на сьогоднішній день залишається будівництво кисневої станції для акушерсько-гінекологічного відділення Острозької ЦРЛ. Але для розвитку нашої медицини в районі потрібно залучити молодих спеціалістів і закріпити їх в районі. Для цього потрібно провести реконструкцію колишнього акушерсько-гінекологічного відділення під гуртожиток для медичних працівників.

Вже сьогодні є великі досягнення у районній медицині та немалі перспективи на майбутнє.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024