В острозькому ліцеї відбувся тематичний урок присвячений героям Крут

04 Лютого 2018, 14:56
5456

У комунальному закладі «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради відбувся відкритий виховний урок з нагоди ушанування пам’ятної дати 100-ї річниці бою під Крутами.

Учні 10-Б класу разом із вихователем, командиром взводу Володимиром Михайловичем Бондарем підготували для вихованців ліцею літературно-музичну композицію «Кращі із кращих за свободу стали без вагань».

У виконанні десятикласників зі сцени звучала поезія та патріотичні пісні. Чи не найбільше захоплення в усіх присутніх викликала театральна постановка уривку з історичної драми «Крути».

1


1

 

Після урочистого внесення державного прапора України з пам’ятними стрічками, який ліцеїстам вручили під час  державних заходів з нагоди 100-річчя бою під Крутами біля Меморіального комплексу пам’яті Героїв Крут, діти ділилися своїми враженнями від поїздки з присутніми.

1

 

Також у заході брала участь  завідувач відділу історії Державного історико-культурного заповідника м. Острога Марія Миколаївна Данилюк. Вона зробила короткий екскурс історією створення молодої Української держави 1917 року. Пізнавальною та цікавою була розмова про острожан та випускників Острозької чоловічої гімназії які зробили свій вклад у творення нашої держави –  Івана Огієнка (митрополита Іларіона), полковника УНР Володимира Сальського та ін. Головний акцент у своїй розповіді Марія Миколаївна зробила на подвигу острозьких гімназистів у протистоянні з більшовицькою армією біля станції Кривин. Окрім того, М. Данилюк демонструвала фото Острога поч. ХХ ст., портрети відомих особистостей та ознайомила ліцеїстів з літературою та документами,з яких вони зможуть детальніше дізнатися про перебіг подій на Острожчині у часи української революції.

1


1


 

На завершення, у знак вдячності за цікаву та змістовну розповідь, ліцеїсти передали для ДІКЗ м. Острога книгу надруковану з нагоди 100-ї річниці бою під Крутами.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024