Острог: найменші пластуни відсвяткували 25 День народження станиці

04 Лютого 2018, 11:47
7181

Цьогоріч свій 25 день народження святкує одна із найдавніших громадських організацій нашого міста – Острозька станиця Національної  скаутської організації України «Пласт».

Першими святкувати розпочали наймолодші пластуни – новаки.  Дітки, що тільки починають робити свої перші кроки в захоплюючій «Великій грі», як самі учасники громадської організації називають «Пласт», з великим захопленням  та цікавістю сприйняли заходи, що підготували для них їхні виховники та інші члени станиці.

Офіційне відкриття свята
Офіційне відкриття свята


 

Програма для найменших мала важливе історичне спрямування. Усі заходи передбачали знайомство дітей з історією станиці та  історією перших пластунів в Острозі.  Особливим цей день став для юної Анастасії Мантули, яка під час офіційного відкриття свята отримала свій перший ступінь зростання – «жовтодзюба». До цього діти носять статус прихильників.


 

Найменші пластуни разом із іншими пластунами весело та пізнавально провели день. Усі разом гуляли містом,  відвідали екскурсію підземеллями колишнього монастиря Капуцинів. Нині підземелля та монастир це експозиційні зали Музею історії Національного університету «Острозька академія» та  аудиторії навчального корпусу, а колись, в одній із кімнат знаходилась одна із перших домівок. Цікавою не лише для найменших,  була зустріч із засновником «Пласту» в Острозі Олександром Юрчуком. На завершення особливого дня, усі спільно майстрували пам’ятні відзначки про свято та смакували святковим тортом, а старші наставники бажали наймолодшим продовжити історію станиці Острог. 







 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024