Шкільне самоврядування: учнів навчали бути лідерами

31 Січня 2018, 13:45
3597

Психологічною службою міста Острога та методичного кабінету відділу освіти виконкому Острозької міської ради на базі Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 провели семінар-практикум з елементами тренінгу для членів учнівського самоврядування з теми «Формування лідерських якостей у старшокласників як одна з ключових компетентностей учнів в умовах реформування освітньої системи».

Про це повідомляє сайт Відділу освіти острозької міської ради.

На початку роботи семінару, практичний психолог Острозької загальноосвітньої школи №1 Зінчук Тарас повідомив мету та завдання заходу. Для створення доброзичливого мікроклімату, встановлення атмосфери успіху Тарас Олегович провів знайомство у вигляді гри «Інтерв’ю». Кожен учасник згадав особисто значиму для нього людину. Практичний психолог ОНВК «Школи І-ІІІ ступенів-гімназії» Ситник Ірина, активізуючи міжособистісну комунікацію, провела гру «Бінго», в ході якої учасники дізналися один в одного про мрію, хобі, захоплення, зацікавлення.

Упродовж групової вправи «Риси успішного лідера» соціальний педагог Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Гопанчук Вікторія разом з учасниками обговорила пріоритетні лідерські якості. Члени учнівського самоврядування навчальних закладів презентували свою «модель успішного лідера».


 

Під час наступної групової роботи учасники розглянули «Стилі лідерства і керівництва». Практичний психолог Острозької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №3 Ціось Алла, використовуючи роздатковий матеріал про стилі лідерства, разом з учасниками виокремила спільні та відмінні стилі лідерства і керівництва. Учасники згадали історичних діячів та їх стилі лідерства. Надаючи песихолого-педагогічні рекомендації, Алла Леонідівна ознайомила старшокласників з цитатами-порадами видатних світових лідерів.

Юні лідери показали себе як неординарні, креативні особистості та отримали багато позитивних емоцій від ефективної комунікативної взаємодії.

Отже, прагнучи бути компетентним лідером, необхідно прикласти чимало інтелектуальних та психофізичних зусиль і розвивати комунікативну компетентність особистості.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024