Петро Кралюк: «Концепція «Пересувної столиці» допоможе регіонам розвиватися»

27 Січня 2018, 15:44
5367

Допоки українці розмірковують чи голосували б вони за партії Володимира Зеленського чи Святослава Вакарчука, в Острозі ще у 2013 році проректор з навчально-наукової роботи Національного університету «Острозька академія», доктор філософських наук, професор Петро Кралюк сформулював жартівливу концепцію нової державної політики.

«От не сидиться йому спокійно в кріслі проректора, хоче очолити партію »– жартуючи прокоментував  на своїй Facebook- сторінці острожанин Микола Бендюк.

Ще п’ять років тому на сторінці Інтернет видання радіостанції «Радіо Свобода» було опубліковано статтю Петра Михайловича «Українцям потрібна Партія Пересувної Столиці (майже першоквітневі тези)». У матеріалі автор ділиться своїми роздумами та пропонує цікаві ідеї вирішення одвічних проблем українців.

Зокрема, Петро Михайлович у статті висуває іронічну концепцію «Пересувної столиці», тобто замість одного центру в Києві, столиця має постійно змінюватися.  Мовляв, можновладці потурбуються, аби їхнє нове місце перерубування, було таким само комфортним, як і попереднє. Автор відразу перераховує які вигоди від таких змін отримають новоспечені столиці і країна загалом.

Уявляєте: з місяця квітня усі наші центральні владні органи, президент зі своєю адміністрацією, прем’єр зі своїм Кабміном, Верховна Рада зі своїми депутатами й комітетами, конституційні і верховні судді, генпрокурор – всі дружно покидають Київ і переміщаються до якоїсь Вінниці чи Полтави, Ужгорода чи Луганська. Відразу ж, аби київському начальству добре їхалося, латають дороги. Щасливий обласний центр отримує додаткові гроші із державного бюджету. У місті закипає робота: ремонтуються приміщення, облаштовують для приїжджих житло, налагоджуються сучасні засоби зв’язку, активізується торгівля, сфера послуг… Починається будівельний бум. Безробіття зменшується. Середні зарплати різко зростають (зараз бо в Києві найвищі середні зарплати). Словом, місто вступає в добу процвітання. Бо ж хто із верховних можновладців буде себе ображати? Їм потрібен комфорт!, – пише Петро Кралюк.

 А для того аби втілити усі ідеї у реальність професор пропонує створити відповідну політичну партію.

– Всі українські партії так чи інакше обіцяють народові світле майбуття. Правда, народ у це не вірить. Але ж вірити в щось хочеться. І хочеться мати привабливу ідею. Отож, подумалось мені, а чом би не пошукати таку ідею. Тим більше, що ідеї лежать у нас на поверхні. І не дуже їх поспішають підбирати. Бо звикли ми користатися чужими напрацюваннями, так би мовити, чужою мудрістю. Адже своя мудрість не в пошані, – зазначив Петро Михайлович.

А як ви ставитесь до цієї ідеї – пишіть в коментарях!

 

Коментарі
27 Січня 2018, 23:54
Ну шо, Петрику, ти до нас, захотів, на передостаннє, 8 коло? Ми тебе тут приймемо, і за твою пиздьож будемо жарити по повній. Ну а іншими словами, нахуй Кралюка
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024