Острозькі підземелля потрапили до топ 15 таємничих підземель України

26 Січня 2018, 11:44
Острозькі підземелля потрапили до топ 15 таємничих підземель України 14478 Джерело: oa.edu.ua
Острозькі підземелля потрапили до топ 15 таємничих підземель України

У рейтинг «Підземна Україна: 15 таємничих екскурсій» потрапила екскурсія у Музеї історії Національного університету «Острозька академія», а саме підземелля колишнього монастиря ордену Братів менших капуцинів.

Острожанам пощастило жити в унікальному місті зі збереженими давніми та величними пам’ятками історії. Проте, проходячи повз них щодня на роботу чи у магазин, вони стають для нас буденними та звичними. Що не скажеш про гостей нашого міста, котрі часто долають не близький шлях, аби відкрити для себе велич древнього Острога.

Наше місто не вперше потрапляє в різноманітні всеукраїнські туристичні рейтинги. Ось  і тепер, сайт для туристів, який ставить собі за мету допомогти мешканцям і гостям країни комфортно подорожувати Україною,  сформував рейтинг  «Підземна Україна: 15 таємничих екскурсій» до якого потрапила екскурсія у Музеї історії Національного університету «Острозька академія», а саме підземелля колишнього монастиря ордену Братів менших капуцинів.

2
Підземелля колишнього монастиря ордену Братів менших капуцинів
Підземелля колишнього монастиря ордену Братів менших капуцинів

 

Підземелля монастирського костелу датуються 1775-1832 рр. Вони складаються із двох частин. Одна з яких використовувалася для побутових потреб, а інша – відігравала сакральну роль, де знаходилась підземна монастирська церква та здійснювалися поховання. На сьогодні в підземеллях проведено реставрацію приміщень, відновлено зруйновані в ХІХ ст. поховання монахів-капуцинів. Під час реставрації та археологічних розкопок в підземеллях було віднайдено останки 19 людей, які були перепоховані в криптах. Таким чином, інтер’єр підземель монастирського костелу наближений до того, яким він був в період функціонування монастиря капуцинів. У колишній господарській частині тепер функціонує підземна художня галерея Музею історії НаУОА.

Також до добірки команди Zruchno.Travel  увійшли такі цікаві таємничі місця: Одеські катакомби, Луцькі підземелля, Вінницькі катакомби, Києво-Печерська Лавра, Зимненський Святогірський Успенський монастир (Волинська обл.), Свято-Успенська Святогірська Лавра (Донецька обл.), Антонієві печери в Чернігові, підземелля Тернопільського замку, підземна дренажна система м. Дніпро, музейний комплекс «Скеля» (Житомирська обл.) та підземелля Львова.

Детальніше про рейтинг

Коментарі
05 Червня 2020, 18:35
А от у Рівному все по іншому, ладні все знищити і омолодити! <br/>Фактично знахідка 10-12 століть у парку Шевченка руйнується чудернацькою новобудовою. <br/>Схоже керівництво міста відмовляється від належного збереження нововиявленої культурної спадщини яка поглиблює вік міста. <br/>Та і кому потрібні галасливі квест-кімнати у такому важливому історичному об'єкті?<br/>Стаття на цю тему -<br/>https://site.ua/drop.shoper/28587-slavnih-pradidiv-velikih-pravnuki-pogani---pro-scho-govoryat-taemnichi-pidzemellya-rivnogo/
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50