Острозьке духовенство долучилось до Різдвяної благодійної акції

24 Січня 2018, 12:40
6283

У вівторок, 23 січня, до вихованців КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа – інтернат № 2 І- ІІ ст.» Рівненської обласної ради та КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа – інтернат І-ІІІ ступенів» РОР з подарунками та благословеннями завітало духовенство Острозького благочиння.

У рамках акції «Подаруй дитині радість» благочинний, настоятель Богоявленського собору, протоієрей Олександр Максимюк, настоятель Свято-Воскресенського храму, протоієрей Віктор Земляний та настоятель Свято-Покровського храму села Завизів, протоієрей Сергій Нагай з благословення Владики митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія з нагоди Різдвяних свят привезли для дітей солодкі подарунки, іграшки та книги.


 

Благодійна акція була започаткована у 2015 році Рівненською єпархією. Цьогоріч у кожному храмі Острожчини, починаючи з 25 грудня і до 14 січня, духовенство та віряни збирали подарунки аби допомогти дітям з інвалідністю та дітям з малозабезпечених сімей повірити у справжнє різдвяне диво.

Зокрема, для вихованців зазначених спеціалізованих шкіл було передано 216 подарунків. Окрім солодощів, школярі КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа – інтернат № 2 І-ІІ ст.» РОР отримала у подарунок м’які іграшки, а для кожного учня КЗ «Острозька спеціальна загальноосвітня школа – інтернат І-ІІІ ступенів» РОР подарували книгу «Православна дактильна абетка для нечуючих дітей».

1

 


 

Кожна парафія нашої єпархії зібрала посильну допомогу аби подарувати дітям радість Різдва. Адже це пора чудес та добрих справ, пора дарувати подарунки та творити добро. Впевнений, що акція матиме продовження і в наступному році, – зауважив благочинний Олександр Максимюк

Також благочинний розповів, що раніше у кожній парафії були передані подарунки для багатодітних та малозабезпечених сімей. 14 січня священнослужителі відвідали КЗ «Острозька обласна психіатрична лікарня» Рівненської обласної ради, де вони передали для пацієнтів медичного закладу солодощі та фрукти.

Дирекція та вихованці спеціальних навчальних закладів нашого міста сердечно вдячні духовенству та вірянам за щирі подарунки та приділену увагу. А сама акція засвідчила, що турбота та піклування про найменш захищених – це важлива справа як для церкви, так і для кожного з нас.




 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024