Острозькі медики прозвітували за рік роботи

23 Січня 2018, 10:45
6029

Відбулася медична рада по підведенню підсумків роботи комунального закладу «Острозької центральної районної лікарні» та «Острозького районного центру первинної медичної (медико-санітарної) допомоги» у 2017 році.

Про це повідомляє прес-служба Острозької РДА.

Нарада відбулася 19 січня за участю заступника начальника управління охорони здоров’я Рівненської облдержадміністрації Василя Височинського, голови Острозької райдержадміністрації Богдана Туровича, голови районної ради Валентини Стрілецької та працівників первинної та вторинної ланки медицини.

На раді заслухали виступи головного лікаря РЦ ПМСД Олександра Стратюка, головного лікаря ЦРЛ Василя Веляника та завідувача педіатричної служби в Острозькому районі Алли Панчук.


 

Обговорили також нагальні питання, зокрема медичну реформу в Україні, яка стартувала з 1 січня 2018 року.

Василь Височинський долучився до обговорення та розповів наскільки є важлива і необхідна реформа для медичних закладів, яка дасть в перспективі великі результати.

«Комп’ютери разом із профільними програмами, медичне обладнання отримають ФАПи завдяки медичній реформі. Жодна посада, ФАП чи кабінет не повинен бути скорочений. Вже в березні-квітні місяці цього року за кошти Світового Банку в амбулаторії будуть придбані комп’ютери та програмне забезпечення. Заробітна плата сімейних лікарів, медсестер та фельдшерів буде залежати від кількості підписаних декларацій», - сказав він.

Високопосадовець також зазначив, що немає територіальних обмежень району чи області у виборі сімейного лікаря. Людина може підписати декларацію з будь-яким лікарем де завгодно в межах України. Заступник начальника управління охорони здоров’я наголосив на необхідності проведення у 2018 році організаційних заходів направлених на створення комунального некомерційного підприємства, що вже буде першим кроком до впровадження медичної реформи в межах району.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024