Для острожан прозвучали щедрівки та колядки від міських творчих колективів

18 Січня 2018, 18:42
6067

В Україні здавна заведено, що від Різдва (6 січня) й до Водохреща (19 січня) від хати до хати ходять веселі гурти, колядують, щедрують, віншують господарів.

У середу, 17 січня, у Районному будинку культури відбувся ХІІ міський фестиваль колядок і щедрівок «Ой радуйся, земле!».

Усі присутні на заході могли почути як автентичні, зі столітньою історією, піснеспіви («Щедрик», «Добрий вечір тобі, пане господарю» тощо), так і авторські колядки, модерні привітання.

Виступає дитячий ансамбль
Виступає дитячий ансамбль

 

Відкрив фестиваль виступ найменших учасників – вихованців ДНЗ «Веселка» та їхніх педагогів-наставників (художній керівник – Ірина Коваль).

Активну участь у заході взяли вихованці центру культури і дозвілля Острозької міської ради. Зокрема виступали ансамбль «Співаночка» та вихованці молодшої групи ЦКіД (керівник – Інна Хмарук), сестри Настя та Наталя Майор, Зоряна Руда (керівник – Тетяна Єсіпова), а також ансамбль «Червона калина» (керівник Марія Костів).

Виступають Настя та Наталя Майор
Виступають Настя та Наталя Майор

 

Острозьку загальноосвітню школу №1 представляли вихованці Людмили Хоми, а від Острозького НВК «Школа І–ІІІ ступенів – гімназія»  виступив ансамбль «Дзвіночки» (керівник Наталія Ярмолович).

Релігійні громади Острога репрезентували хор Церкви «Спасіння» Євангельських християн-баптистів (керівник Алла Богданець), дитячий ансамбль «Іскорка Божа» (Богоявленський собор м. Острог, керівник Наталія Бонська) та «Елеос» (Богоявленський собор м. Острог, керівник Лариса Бащук).

Виступає хор Церкви «Спасіння» Євангельських християн-баптистів
Виступає хор Церкви «Спасіння» Євангельських християн-баптистів

 

На завершення перед глядачами з побажаннями й віншуваннями з пройдешньо-прийдешніми святами виступав хоровий колектив НаУОА (керівник Юлія Гефтер).

Присутні сповна змогли поринути в святкову атмосферу та отримати естетичне задоволення.

Більше фото та відео з фестивалю дивіться в галереї сайту

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024