Викладачі академії провели семінар-практикум для педагогів Острога

12 Січня 2018, 11:46
5521 Джерело: Під час семінару педагоги мали можливість ознайомитись з основними принципами проектного навчання та стратегіями розвитку критичного мислення в учнів.

У середу, 10 січня, викладачі Національного університету «Острозька академія» Галина Гандзілевська та Вікторія Каламаж спільно з відділом освіти виконкому Острозької міської ради організували семінар-практикум для шкільних психологів та вчителів української мови і літератури навчальних закладів міста.

Під час семінару педагоги мали можливість ознайомитись з основними принципами проектного навчання та стратегіями розвитку критичного мислення в учнів.  

У формі тренінгу викладачі  ознайомили учасників з можливостями психотехнік у діагностиці та корекції життєвого сценарію.
У формі тренінгу викладачі ознайомили учасників з можливостями психотехнік у діагностиці та корекції життєвого сценарію.

У ході  семінару-практикуму, який відбувся на базі Острозької ЗОШ І-ІІІ ступенів №1, доц. кафедри психології та педагогіки Галина Гандзілевська та викладач кафедри міжнародних відносин Вікторія Каламаж презентували результати своїх наукових досліджень. Зокрема, Галина Борисівна запропонувала для присутніх обговорити результати психологічного аналізу метафоричних наративів Острозьких письменників-емігрантів у рамках її наукової роботи «Психологія життєвих сценаріїв у акмеперіоді українських емігрантів». Галина Гандзілевська продемонструвала як на основі  життєписів можна створювати певний психологічний портрет людини відповідно розробленій теоретико-прогностичній моделі життєвого сценарію.

Викладачі академії провели семінар-практикум для педагогів Острога
Викладачі академії провели семінар-практикум для педагогів Острога

 

Для впровадження цих результатів у навчальний процес Вікторія Каламаж презентувала засоби групової проектної діяльності. Котрі є ефективними і при вивченні іноземної мови, як метод інноваційного навчання та є предметом її дослідження у науковій роботі «Психологічні особливості ефективності групової проектної діяльності студентів під час вивчення іноземної мови».

Окрім того, у формі тренінгу викладачі  ознайомили учасників з можливостями психотехнік у діагностиці та корекції життєвого сценарію. Насамкінець, вони  презентували сертифікатні програми Інституту практичної психології та психотерапії Національного університету «Острозька академія», де застосовують ці методи.

Коментарі
13 Січня 2018, 13:15
Напишіть ше з яких ниток вони там плутали А до чого тут укр мова педагогіка,чи викладачі чогось більш професійного провести не можуть? Маячня якась
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024