Поради острожанам: як не стати жертвою злодіїв на свята

28 Грудня 2017, 15:33
3091

Період свят, коли господарі їдуть на відпочинок, до родичів чи просто залишають оселю на кілька днів – найсприятливіший час для квартирних злодіїв. Поліція підготувала кілька порад, як зберегти своє майно.  

Найефективнішим захистом від квартирних злодіїв залишається сигналізація. Спеціалісти допоможуть вам встановити на двері та вікна приховані спеціальні датчики, які реагують на неправомірне проникнення в оселю чи рух. Сигнал відразу надійде до поліції, або ж увімкне сирену, чим приверне увагу сусідів та сполохає непроханих гостей.

Соцмережі стають зловмисникам у поміч

Не секрет, що зловмисники готуються до злочину заздалегідь та обирають найсприятливіший час, коли господарів немає дома. Одним із джерел інформації про майбутній об’єкт, можуть стати соціальні мережі, в яких користувачі, власники помешкань, повідомляють про терміни свого перебування на відпочинку на загал. Поліцейські радять не повідомляти сторонніх осіб про свою відсутність та плани на відпустку чи вихідні.  

Ваш дім – ваша фортеця

Якісні двері з кількома замками та решітки на вікнах – не забаганка, а вимога сьогодення. Умільці, які спеціалізуються на квартирних крадіжках, за лічені секунди можуть відчинити замок у дверях, не докладаючи особливих зусиль. Теж саме стосується пластикових вікон через які проникають злодії у помешкання. Тому правоохоронці радять подбати про безпеку свого дому та встановити надійні замки та решітки на вікнах.

Крім того, поліцейські звертають увагу, що іноді громадяни залишають ключі від дверей у загальновідомих місцях (під ковриком, на підвіконні, у поштовій скриньці тощо), чим спрощують «роботу» крадіям.

Пам’ятайте, що інвестиція у системи безпеки вашого приміщення – надійний захист власних заощаджень та майна.

 Відділ комунікації поліції Рівненської області

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024