Замість читальної зали в острозькій бібліотеці планують зробити вільний простір

27 Грудня 2017, 16:37
5051

Працівники Відділу культури і туризму Острозького міськвиконкому пропонують організувати вільний простір у читальній залі Острозької бібліотеки для дітей.

Сьогодні особливо на часі питання організації вільного простору для молоді Острога, де усі охочі могли б цікаво проводити своє дозвілля. Нещодавно про важливість створення простору для  молоді говорили під час зустрічі в залі засідань Міської ради з ініціативною командою студентства «Вільний простір»,  а про шляхи реалізації задуманого говорили в Національному університеті «Острозька академія» під час презентації конкурсу «Молодіжна столиця України».  

У дописі на офіційній сторінці Туристично-інформаційного центру (ТІЦ), працівники відділу запропонували конструктивну ідею, що полягає у переформатуванні читальної зали у місце, де молодь мала б можливість відпочивати, вчитися, грати в ігри та  реалізовувати власні ідеї.

«Ми плануємо дати нове життя читальному залу, який в еру інтернету і технологій втратив привабливість в очах дітей. Крім того, справді існує проблема з дозвіллям для школярів та молоді. Це рішення зріло давно, але зараз з’явилося бажання в острожан, тому вирішили все-таки втілити в життя цю ідею. Простір на платних умовах буде функціонувати вже після закінчення робочого дня бібліотеки. Є окремий вхід, що звичайно було для нас і працівників бібліотеки важливим фактором. Облаштовувати будемо власними силами, наразі, шукаємо джерела фінансування, є ідея податися на грант. Будемо дуже вдячні всім мешканцям, які допоможуть фінансово або прийдуть на наші толоки (зустрічі для фарбування меблів, прибирання і т.д.)», – зауважила Анастасія Драчук, керівник ТІЦ.

Допис із офіційної сторінки ТІЦ:

– Префікс «мульти-» на хвилі в сучасному світі, те що Острог мультикультурне місто не новина, а у 2018 році з вашою допомогою в місті може з’явитися мультифункціональний простір, простіше кажучи HUB. На перших фото бачите реальний стан речей, на других те, яким собі бачимо цей простір вже за декілька місяців. Не хочемо кривити душею й одразу скажемо, що плануємо зробити HUB додатковим джерелом фінансування дитячої бібліотеки, в якому власне він і буде знаходитись, тобто це буде платною послугою. Ці гроші допоможуть бібліотеці поповнювати фонди новою літературою, яку так потребують юні читачі та й взагалі встигати за часом. 


 

Автор: Інна СОБКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024