У сусідньому районі оголосили карантин через сказ

22 Грудня 2017, 13:29
3136

У Здолбунівському районі оголосили карантин через випадок сказу у лисиці. Межі карантинної зони межують із Острозьким районом.

Скажену лисицю виявили у с. Новомильськ Здолбунівського району, повідомляють на сайті "Нове життя".

Тварина 17 грудня забігла на територію рибного господарства ТзОВ «Голуба Нива». Сторожовий собака напав на лисицю, і внаслідок сутички вона загинула. Наступного дня керівник господарства повідомив про цей випадок до Здолбунівської державної лікарні ветеринарної медицини. Цього ж дня спеціалісти цієї установи забрали труп тварини для дослідження. Патматеріл від лисиці направили в Рівненську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини, де було встановлено захворювання на сказ.

Тож рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Здолбунівській районній державній адміністрації від 20.12.2017 року № 16 було оголошено неблагополучним щодо захворювання на сказ село Новомильськ та введені карантинні обмеження, а також визначено наступні межі загрозливої зони: м. Здолбунів та села Здовбиця, Івачків, Мар’янівка, Копиткове, Степанівка, Миротин, Гільча Перша, Гільча Друга, В’юнівщина, Загребля, Урвенна, Лідаво, Коршів, Уїздці, Богдашів, Ільпінь, Кошатів, Орестів, П’ятигори та лісові і польові мисливські угіддя Здолбунівської ГО УТМР.

До зняття карантинних обмежень з неблагополучного на сказ населеного пункту заборонено вивозити собак, котів та диких тварин.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024