Учні Острозької школи мистецтв вдосконалювали свою майстерність на параді етюдів

21 Грудня 2017, 09:31
4488

За гарною традицією, в Острозькій школі мистецтв (ДШМ) у понеділок, 18 грудня, відбулось чудове свято «Парад етюдів». У концерті брали участь учні усіх музичних відділів, які показали найкращі результати під час технічного заліку.

Перед початком концерту ведуча заходу, викладач по класу фортепіано – Ольга Даценюк зробила короткий екскурс в історію створення етюдів у різних видах мистецтва. Наголосила на тому, що у музиці етюди є хорошими помічниками для юних музикантів, адже допомагають  їм вдосконалювати  свої вміння, аби виконувати ще складніші музичні твори. 



 

Також Ольга Миколаївна розповіла, що в ДШМ свято етюдів  було започатковано на фортепіанному відділі. Однак подія настільки сподобалась усім вихованцям закладу, що згодом у ній почали брати участь юні музиканти інших відділів.

Зі сцени школи мистецтв звучали твори світових та українських класиків. Кращі з кращих потішили майстерною грою на різних інструментах. Юні музиканти віртуозно виконували складні етюди на роялі, бандурі, гітарі та акордеоні.  Після вдалих виступів усі учасники святкової програми отримали подяки від директора ДШМ Наталії Петрівни Балаушко за хорошу технічну підготовку та участь у загальному заході «Парад етюдів» 

Дуже втішно, що з кожним роком учасників параду стає все більше. Усі ми сьогодні переконалися, що етюди грати цікаво та надзвичайно потрібно. Кожен композитор у своїй творчості звертався до цього музичного жанру. Наприклад, одна із збірок австрійського композитора К. Черні називається «Школа вправності», а британський інструменталіст І. Крамер  назвою своєї збірки етюдів «Сходинки до Парнасу» підкреслив, що саме завдяки етюдам ми досягаємо досконалості. І сьогодні, діти показали, що усі ми на правильному шляху, – підкреслила Наталія Петрівна.


1

 

Яскравим завершенням чудового концерту став виступ талановитої юної піаністки Ангеліни Даценюк – колишньої учениці Острозької дитячої школи мистецтв ​ (викладач Валентина Куришина​), нині учениці Київської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернат ім. М.В. Лисенка. Для своїх педагогів та учнів ДШМ Ангеліна виконала етюд  композитора К. Черні.



 

Інна СОБКО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024