Викладач Острозької академії Віталій Яремчук презентував нову книгу

16 Грудня 2017, 12:25
10185

Доктор історичних наук, професор кафедри історії НаУОА Віталій Яремчук презентував нову книгу «Українська історіографія: суспільно-політична історія».

Презентація відбулася у науковій бібліотеці Національного університету «Острозька академія» у четвер, 14 грудня.

Розпочав захід завідувач кафедри історії НаУОА, доктор історичних наук, професор Володимир Трофимович. Він представив автора та наголосив на важливості дослідження історії в Україні.

Розпочав захід завідувач кафедри історії НаУОА, доктор історичних наук, професор Володимир Трофимович.
Розпочав захід завідувач кафедри історії НаУОА, доктор історичних наук, професор Володимир Трофимович.

Як зауважив автор, у книзі зроблено спробу аналізу української історіографії академічної доби (з кінця ХVІІІ ст. до нинішнього часу) через призму суспільних і політичних контекстів її історії. Не випускаючи з уваги інтелектуальних, персоналійних, інституційних вимірів українського професійного історіописання. Історик пропонує модель національної історіографії як передусім суспільно-політичного явища.

«Посібник призначений для студентів, слухачів магістерських програм і аспірантів історичних факультетів, а також для професійних істориків. Окрім того, він може бути корисним для широкого кола читачів, небайдужих до минулого й сучасного української історіографії»,  – зазначив Віталій Яремчук.

Презентація викликала значний інтерес у колег Віталія Петровича.
Презентація викликала значний інтерес у колег Віталія Петровича.

 

Презентація викликала значний інтерес у колег Віталія Петровича.  На захід завітали доктор історичних наук, професор Львівського національного університету ім. І. Франка Леонід Зашкільняк, доктор історичних наук, професор Петро Кулаковський, кандидат історичних наук, доцент кафедри історії Микола Близняк, кандидат історичних наук, директор Музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк, краєзнавець Микола Бендюк та студенти академії.

Доктор історичних наук, професор кафедри історії НаУОА Віталій Яремчук презентував нову книгу
Доктор історичних наук, професор кафедри історії НаУОА Віталій Яремчук презентував нову книгу

Автор: Інна СОБКО, фото автора

Коментарі
16 Грудня 2017, 16:06
Інно Собко, мабуть , слід уважніше писати і РЕДАГУВАТИ свої дописи . Що б не виходило подібне : " На захоід завтали ... " Тим більше , випускнику НаУОА і " керівнику " газети. І про красномовні фото , - сидять поважні професори в костюмах і..... поряд студентське ( чи не тільки ) бидло в пальтах, куфайках і , мабуть , валянках...???
16 Грудня 2017, 17:26
Глибоко розчарувала Інна.<br/>Її матеріали, які стали з'являтися на сайті, містять численні помилки. Прикро(((
18 Грудня 2017, 15:57
аха-ха. колегі &quot;по цеху&quot; мочать Інну? чи конкуренти?<br/>ніби, до цього моменту ОстрогРайон був взірцем.<br/>пане Аскет, а у Вас з пунктуацією що трапилось? Ви явно зловживаєте розділовими знаками та пробілами.<br/>для тих в кого очі і серце болять: &quot;Знайшли помилку? Виділіть частину тексту і натисніть CTRL + Enter&quot;
18 Грудня 2017, 19:40
Вітаю, задротну компанію яка прокоментувала задротний захід окрім нармального пацана той шо ОК, аааа блін капєц, як ви спите чи їсте чи чи шось таке, точно в вас відсуній секс, ну дуже відсутній це видно по пунктуації : &quot;Прикро(((&quot; ви шо не знаєте шо то смайтіки пишутьсь з двокрапка, показую - :) то смайлік, а ше можна з носіком :-), а то у вас просто якісь дужки і все, ви ж профі пишіть гарно, а то...<br/><br/>P.S. Бліннн стільки помилок зробив :-)
19 Грудня 2017, 12:12
Так на сайті завжди про помилки пишуть. І не завжди делікатно.<br/>Питання в тому, що Інна - газетний журналіст. Вона собі дозволяє таке в газету пускати?<br/>Тим більше, у неї досвіду більше, ніж у тих, хто на сайт дописує постійно. Мала б приклад показувати.
19 Грудня 2017, 15:36
Інна сама друкує газету? Чи на Вашому сайті публікує все що їй заманеться? <br/>Чи це її приватні інформаційні ресурси?<br/>Чи поняття коректури і редактури відмінили?<br/>Те що у опублікованих текстах є помилки і одруки свідчить більше про все видання, аніж про конкретного кореспондента.<br/>Давайте з себе починати. <br/>Бо збоку складається враження, що це якесь &quot;мочілово&quot;.<br/>Негарно
20 Грудня 2017, 23:51
Я не колега Інни. І , тим більше, не конкурент. <br/>Тепер до ОК : мабуть , ви ходили в школу , а не навчалися . Які у вас конкретні претензії до розділових знаків в моєму дописі ? Зробіть аналіз мого тексту. Можете разом з Інною. Про пробіли взагалі соромлюсь запитувати. <br/> Задрот , видно з усього , втік із КЗ &quot; ”ОСТРОЗЬКА ОБЛАСНА ПСИХІАТРИЧНА ЛІКАРНЯ” прос. Незалежності, 40а). де лікувався з діагнозом &quot; Сексуальні розлади&quot;.<br/> Іще для ОК. Він засипав усіх запитаннями :&quot; Інна сама друкує газету? Чи на Вашому сайті публікує все що їй заманеться? Чи це її приватні інформаційні ресурси?&quot; Чи поняття коректури і редактури відмінили?<br/>Питання не важливі і недоречні - саме вона зазначена як автор.
21 Грудня 2017, 12:08
в Оа зараз одне бидло вчиться. Нещодавно бачив, як стояли біля пиво-води плювались, палили цигарки і матюгались на всю вулицю. Я їм зауваження зробив, а вони: &quot;дядя, йдіть ***&quot;
22 Грудня 2017, 15:56
Навіть хоча б один матеріал на цьому сайті без помилок. Він є? Лінь перечитати навіть заголовки. Не кажу вже про актуальність інформації, своєчасність її подачі. Навіщо було створювати ресурс, щоб так ганьбитись?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром