Острожани зібрали книги для воїнів АТО

15 Грудня 2017, 11:12
Світлана Панченко - ліворуч 4949
Світлана Панченко - ліворуч

Учні шкіл Острога та працівники Острозької центральної районної бібліотеки зібрали книги для бійців, які зараз перебувають у зоні АТО.

Ще на початку грудня керівник громадської організації «Волонтери Острожчини» Світлана Панченко звернулась з проханням до школярів та педагогів навчальних закладів нашого міста, щоб вони допомогли зібрати художню літературу, написали листи та намалювали малюнки аби підтримати наших бійців, що тепер перебувають у зоні АТО.

Активну участь у благодійній акції взяли учні Острозької ЗОШ І – ІІІ ст. № 1, НВК «Школа І – ІІІ ст.-гімназія», ЗОШ І – ІІІ ст. № 3 та колектив Острозької центральної районної бібліотеки.

Ідея передати книги для українських військових у пані Світлани виникла після спілкування з острожанином, з позивним «Комісар», який був мобілізований під час третьої хвилі й наразі, підписав контракт та знову відбув захищати  кордони нашої держави. Він знаходиться на другій лінії оборони на Луганщині.  Окрім того, там він ще відповідає за дозвілля військових і виконує обов’язки завідуючого клубом.

Острожанин намагається зробити якомога більше аби військові мали можливість відпочити та відволіктись від жахіть війни. Зокрема, він за власний кошт до клубу провів Інтернет та закупив найнеобхідніші речі. Волонтери ж у свою чергу вирішили допомогти для військових літературою.

Зібрані книги для воїнів АТО
Зібрані книги для воїнів АТО

Зібрані книги для воїнів АТО
Зібрані книги для воїнів АТО

 

Добре, що на моє прохання відгукнулось багато небайдужих, –  прокоментувала Світлана Панченко. – Нам вдалось зібрати велику кількість книг художньої літератури та журналів на різну тематику. Діти ж порадували щирими листами та малюнками. Серед  зібраних книг було чимало дитячої літератури, яку наш земляк передасть для дітлахів навчальних закладів тієї місцевості.  Загалом, було зібрано книг загальною вагою майже  100 кг. Звісно, я розуміла, що поштові послуги теж будуть коштувати дорого, тому на своїй фейсбук сторінці звернулась до друзів з проханням підтримати та допомогти надіслати посилу хлопцям на фронт. У цій справі нам допомогли  Людмила Хомій та Олексій Матюшевський з дружиною Тетяною, хоч були і ще охочі, за що їм особлива подяка. Я сердечно вдячна усім хто допоміг втілити в життя мою ідею. Найперше – дітям за їх щирі емоції, також директорам навчальних закладів, завучам по виховній роботі, бібліотекарям, які посприяли реалізації хорошої справи. Триває війна, гинуть люди, наші військові постійно знаходяться у небезпеці,  а ці приємні подарунки допоможуть їм відволіктись та подарують мить радості.

Дуже добре, що острожани продовжують допомагати військовим. Якщо тепер, більш-менш армія забезпечена матеріально, то потреба захисників у літературі, підтримка їх добрими словами, так би мовити, морально, буде завжди залишатися затребуваною і вкрай потрібною.

Інна СОБКО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024