Студенти Острозької академії створювали різдвяний настрій під час театральних постановок

14 Грудня 2017, 14:15
5541

У  Національному університеті «Острозька академія» студенти-другокурсники спеціальності психологія  разом із викладачем Галиною Гандзілевською в рамках навчального курсу «Театр як соціокультурний феномен», організували показ святкових вистав. У вівторок, 5 грудня, у колі друзів  відбувся дебютний показ «Кайдашевої сім’ї» та «Сватання на Різдво».

А 12 грудня на численні прохання викладацького колективу другокурсники знову зіграли романтичну історію з українським колоритом  «Сватання на Різдво». Підтримати юних театралів прийшли декан факультету політико-інформаційного менеджменту Віталій Лебедюк, заступник декана з навчально-виховної роботи Юлія Маслова,   завідувач кафедри психології та педагогіки Оксана Матласевич, викладачі, методисти та студенти університету.

Фрагмент вистави
Фрагмент вистави

Фрагмент вистави
Фрагмент вистави

 

Особливість вистави «Сватання на Різдво» полягає в тому, що студенти закцентували на відтворенні автентичних традицій та обрядів, дібрали малопоширені колядки, які майстерно виконували під час дійства. Родзинкою різдвяної історії було відтворення другокурсниками  давньоукраїнського театру – вертепу. Усі деталі лялькового театру психологи виготовили власноруч.

Сьогодні, у надзвичайно тривожний час, усі ми потребуємо ресурсу. Саме наш генетичний код, одвічні традиції наших предків є тим безмежним джерелом сил, яке дозволяє відчувати себе здоровими, наповненими життєвими силами, енергійними, активними, впевненими. Спираючись на наш багато вічний спадок, ми можемо зважитися на дію, почати робити, рухатися в напрямку бажаного.  Також такі заняття вчить студентів самопрезентації та допомагають нам викладачам побачити нові таланти, – підкреслила Галина Гандзілеська.

Актори після вистави
Актори після вистави

Вистава «Сватання на Різдво»
Вистава «Сватання на Різдво»

1
Фрагмент вистави
Фрагмент вистави

 

Підготовка вистав – це практичне завдання навчального курсу з яким студенти справилися на відмінно. Їм не лише вдалося чудово відтворити атмосферу традиційного українського свята, вони також познайомились та донесли самобутню культуру для кожного глядача.

Я щиро дякую студентам за чудовий настрій, гарну акторську гру, за те що навіяли різдвяний настрій. Дивлячись на них, я згадував своє театральне минуле. Під керівництвом чарівної Галини Борисівни багато наших викладачів  свого часу також пробували себе у якості акторів. Можу з впевненістю сказати, що кожен з нас пережив неперевершені емоції. Вистава наших психологів енергійний, колоритний та надихаючий, за що ми вам аплодуємо, – поділився враженнями  декан факультету політико-інформаційного менеджменту Віталій Лебедюк.

1
Фрагмент вистави
Фрагмент вистави

1
Фрагмент вистави
Фрагмент вистави

 

Інна СОБКО

ФОТО Інни Собко та Галина Гандзілевської

 

Коментарі
14 Грудня 2017, 19:21
Гандзілевська - талант!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром